La ce sumă va ajunge moneda virtuală BITCOIN în 2022. Ce spun analiștii și care sunt previziunile pentru criptomonede în următorii ani

1 săptămână in urmă 33

 Arhiva BITCOIN FOTO: Arhiva

Politicile băncilor centrale vor avea un rol cheie pentru evoluția criptomonedelor anul acesta după o creștere spectaculoasă a întregului sector crypto în 2021. Agenția Bloomberg a contactat mai mulți analiști pentru a-i întreba dacă cred că prețul bitcoin va atinge pragul de 100.000 de dolari anul acesta. Uite ce au răspuns.

MIERCURI, 05 IANUARIE 2022, 16:23

SURSĂ: realitatea.net AUTOR: Alexandru Buzica

Anunțul făcut de FED, banca centrală de la Washington, la jumătatea lunii decembrie potrivit căruia își reduce sprijinul pentru economie și se pregătește să majoreze dobânzile de referință a tăiat din elanul criptomonedelor la sfârșitul lui 2021.

Unii analiști afirmă totuși ca bitcoin va avea un nou an trăznet în 2022, după ce prețul său a crescut cu 60% anul trecut.

Alții experți în economie, spun ca  pe măsură ce marile companii tech precum Facebook/Meta și Apple se extind în metavers și consumatorii continuă să cheltuie pe tokenuri nefungibile NFT, domeniul crypto va continua să crească, indiferent de forțele macroeconomice aflate în joc.

Antoni Trenchev, partener la firma elvețiană de finanțe descentralizate Nexo, spune în schimb că „principalul factor care va influența bitcoin și criptomonedele în 2022 va fi politica băncilor centrale”.

Trenchev vede un 2022 cu suișuri și coborâșuri însă prognozează că bitcoin va atinge prețul de 100.000 de dolari până la sfârșitul lunii iunie, precizând totuși că este mai entuziasmat de metavers pentru 2022.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă