La cât este estimată averea pe care o lasă în urmă Prinţul Philip al Marii Britanii

1 lună in urmă 15

Prinţul Philip, ducele de Edinburgh, care a decedat pe 9 aprilie lasă în urmă o avere estimată la 25 de milioane de euro, acumulată timp de peste şapte decenii în care a fost văzut ca un modernizator al monarhiei britanice. Soţul reginei Elisabeta a II-a a murit vinerea trecută la 99 de ani.

Ducele de Edinburgh, cel mai longeviv prinţ consort din istoria Angliei, a strâns o avere considerabilă de-a lungul acestor decenii cât a slujit coroana britanică, informează ziarul spaniol ABC, citat de Agerpres. Prințul Philip a lăsat moştenitorilor săi un patrimoniu personal estimat la aproape 25 de milioane de euro, potrivit Celebrity Net Worth, în timp ce alte surse o estimează la 12 milioane de euro, mai scrie sursa citată. 

Citește și: Când vor avea loc funeraliile prințului Philip. Soțul reginei Elisabeta ar fi stabilit detaliile pentru propria înmormântare

O parte din această avere provine din alocaţia anuală din partea parlamentului, de peste 400.000 de euro pentru îndeplinirea îndatoririlor publice. Alocaţia a fost plătită din banii contribuabililor, iar prinţul Philip a primit-o până când a renunţat la funcţiile sale, în 2017, la vârsta de 96 de ani.

Regina, care are o avere estimată la 500 de milioane de euro, a împărţit cu soţul ei veniturile anuale primite de pe urma Ducatului de Lancaster.

Scopul principal al Ducatului este de a asigura un venit pentru Ducele de Lancaster, titlu atribuit monarhului din 1399. Se estimează că valoarea Ducatului de Lancaster este în jur de 600 de milioane de euro, iar regina primeşte un venit anual de aproximativ 24 de milioane de euro.

Citește și: Prințul Harry, mesaj emoționant după moartea prinţului Philip: „A fost un maestru al fripturilor la grătar și o legendă a persiflării”

Citește și: Omagiul prințului William pentru „extraordinarul” său bunic, prințul Philip: „Sunt norocos că am avut exemplul și prezența lui”

La aceste venituri anuale se adaugă numeroase proprietăţi imobiliare administrate de Crown Estate, precum şi colecţii de artă administrate de Royal Collection Trust. În total, averea familiei regale britanice este evaluată la aproape 1 miliard de euro.

Editor : A.A.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă