La Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri. Salvamontiștii recomandă turiștilor echipament adecvat

5 zile in urmă 39

Joi, 22 Septembrie 2022, ora 11:09

33 citiri

Salvamontiştii sibieni le recomandă turiştilor care ajung la Bâlea Lac, la peste 2.000 de metri altitudine în munţii Făgăraş, să folosească un echipament de iarnă, stratul de zăpadă a ajuns la 16 centimetri în zonă, potrivit meteorologilor.

"Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă precum şi intensificarea precipitaţiilor din zona montană, vă recomandă să vă informaţi despre starea vremii înainte de a porni la drum şi să vă echipaţi corespunzător. Momentan la altitudini de 2.000 m exista un strat consistent de zăpadă", a anunţat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Turiştii care ajung în zona Bâlea au nevoie de geci împotriva vântului, pelerină de ploaie, lanternă, sticlă de apă, baton energizant. De asemenea sunt utile o baterie externă pentru telefon şi aplicaţiile SALVAMONT şi "Anii Drumeţiei" instalate pe mobil.

"La altitudini de peste 1.600 m vă sfătuim să folosiţi echipament adecvat sezonului de iarnă şi să aveţi în rucsac următoarele lucruri: o geacă împotriva vântului, o bluza călduroasă şi o pelerină de ploaie; folie de supravieţuire; lanternă frontală; baterie externă pentru telefon sau sa economisiţi bateria telefonului; o sticlă de apă şi baton energizant.

De asemenea, vă recomandăm să aveţi instalată aplicaţia SALVAMONT instalată pe telefon şi aplicaţia "Anii Drumeţiei" unde puteţi găsi trackul (traseul n.r.) tuturor traseelor turistice omologate din Judeţul Sibiu", a adăugat şeful Salvamont Sibiu, Dan Popescu.

Accesul la Bâlea Cascadă se face în condiţii de iarnă, pe Transfăgărăşan. De la Bâlea Cascadă, până la Bâlea Lac se poate merge atât cu maşina pe Transfăgărăşan, dar şi cu telecabina.

Citește și:

Unde se circulă în condiții de iarnă în România. Au fost împrăştiate patru tone de material antiderapant

Traficul rutier pe DN 18 în Pasul Prislop (1.400 de metri altitudine) din Munţii Pietrosul Rodnei decurge în condiţii de iarnă, iar drumarii au fost nevoiţi să intervină pentru a curăţa...

Zăpadă de trei centimetri și temperaturi de minus trei grade, pe Transfăgărășan. Avertismentul salvamontiștilor VIDEO

Salvamontiştii din Argeş anunţă că în zona montană înaltă ninge, iar pe Transfăgărăşan s-a aşternut un strat de zăpadă de trei centimetri. Temperaturile au scăzut sub zero grade....

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă