La 85 de ani, Silvio Berlusconi este candidatul dreptei la funcția de președinte al Italiei. ”Este persoana potrivită pentru a ocupa această funcţie înaltă în aceste momente dificile”

1 zi in urmă 15

Sambata, 15 Ianuarie 2022, ora 07:35

122 citiri

La 85 de ani, Silvio Berlusconi este candidatul dreptei la funcția de președinte al Italiei. ”Este persoana potrivită pentru a ocupa această funcţie înaltă în aceste momente dificile”

Partidele italiene de centru-dreapta au confirmat vineri că doresc ca Silvio Berlusconi să fie următorul preşedinte al Italiei şi au declarat într-un comunicat comun că vor căuta un sprijin larg pentru el în Parlament, transmite Reuters.

”Liderii coaliţiei au convenit că Silvio Berlusconi este persoana potrivită pentru a ocupa această funcţie înaltă în aceste momente dificile”, au declarat şefii de centru-dreapta, în urma unei întâlniri la vila lui Berlusconi la Roma.

Partidul Democrat (PD) de centru-stânga din Italia, care a exclus categoric să-l susţină pe Berlusconi în funcţia de şef al statului, a declarat că este ”dezamăgit şi îngrijorat” de decizie.

Procesul de votare pentru peste 1.000 de parlamentari şi delegaţi regionali începe pe 24 ianuarie, fiind posibil ca Berlusconi să îl împiedice pe prim-ministrul Mario Draghi să obţină prestigioasul post.

Niciunul dintre cele două blocuri principale nu are suficient sprijin pentru a impune un candidat la funcţia de şef al statului, iar PD a cerut tuturor partidelor să încerce să creeze un consens în jurul unei figuri care nu este la fel de dezbinătoare precum Berlusconi, în vârstă de 85 de ani.

Mişcarea 5 Stele, anti-sistem, care are cel mai mare număr de parlamentari, a reiterat vineri că nu l-ar putea sprijini niciodată pe Berlusconi, care a fost condamnat pentru fraudă fiscală şi se confruntă în continuare cu un proces legat de petrecerile sale sexuale ”bunga bunga”.

”Astăzi este necesar să lăsăm deoparte apartenenţa la partid, toate forţele politice trebuie să convergă către o figură care să reprezinte italienii şi ţara”, a spus vicepreşedintele 5-Stele, Mario Turco.

Blocul de centru-dreapta include Liga, Fraţii Italiei şi Forza Italia a lui Berlusconi.

Deşi unii dintre susţinătorii lor şi-au exprimat rezerve faţă de Berlusconi, comunicatul de vineri s-a angajat să încerce să obţină un ”sprijin larg” pentru el în rândul parlamentarilor. De asemenea, i-a cerut fostului premier să spună deschis că îşi doreşte rolul.

Deşi nu există candidaţi oficiali la alegerile prezidenţiale, Berlusconi a militat neobosit în culise pentru a-i convinge pe parlamentari să-l voteze şi şi-a mobilizat imperiul media în spatele candidaturii sale.

Citeste si:

Marian Vanghelie a scăpat de arest. Instanța a decis plasarea sa sub control judiciar și arestarea a șase inculpați în dosarul achizițiilor supraevaluate

Instanța a respins, vineri noaptea, 14 ianuarie, cererea DNA de arestare preventivă a fostului primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie, care este acuzat într-un dosar de corupţie cu prejudiciu...

 ”În acest moment, nu mai văd urgenţa”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 14 ianuarie, că certificatul verde ar fi fost necesar înaintea valului patru al pandemiei, dar că atunci nu a fost asumat politic....

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă