La 16 ani, o tânără a aflat că a fost schimbată la naștere. Cum vrea să fie compensată pentru eroarea care i-a dat viața peste cap

1 lună in urmă 39

O tânără din Spania a cerut despăgubiri în valoare de 3 milioane de euro autorităților sanitare din nordul țării după ce a descoperit că a fost schimbată din greșeală la naștere cu un alt bebeluș, în urmă cu 19 ani, relatează BBC.

Ea a fost schimbată cu un bebeluș care s-a născut în aceeași zi din 2002 la un spital din Logroño, la sud de Bilbao. Ambii bebeluși au fost puși în incubatoare înainte de a fi dați părinților greșiți.

Guvernul regional a recunoscut faptele, dând vina pe o „eroare umană”.

Ministrul sănătății din guvernul local Rioja, Sara Alba, a spus că nu este posibil să se afle cine anume a făcut greșeala. Ea a adăugat că „ar fi imposibil ca astăzi să se repete așa ceva”, deoarece procedurile de identificare a bebelușilor au devenit „sigure și fiabile”.

Cazul a fost relatat pentru prima dată de ziarul La Rioja, care a spus că tânăra cere daune de 3 milioane de euro din partea Ministerului regional al Sănătății. Ministerul a oferit însă despăgubiri de doar 215.000 de euro.

Cealaltă tânără implicată în schimbul de bebeluși a fost informată despre situație, dar nu a depus plângere, a relatat ziarul El País.

Reclamanta, al cărei nume nu a fost făcut public, a fost crescută de o femeie despre care credea că este bunica ei. Când bunica l-a dat în judecată pe presupusul tată pentru a obține pensie alimentară, în 2017, o instanță a dispus efectuarea unui test ADN.

Testul a confirmat că bărbatul nu era tatăl biologic al copilului, iar un test ulterior a arătat că fata nu avea legături genetice nici cu presupusa ei mamă.

Când a împlinit 16 ani, fata a cerut ajutorul avocaților, care au presat autoritățile sanitare să investigheze circumstanțele nașterii sale. Ancheta a arătat că exista un singur copil cu care ar fi putut fi schimbată.

Acum în vârstă de 19 ani, tânăra așteaptă rezultatul unui test ADN pentru a confirma identitatea părinților ei biologici, în timp ce procurorii investighează cazul.

Sara Alba a spus că guvernul regional va oferi familiilor tot sprijinul de care au nevoie.

Editor : M.B.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă