La 102 ani, o constanteanca se numara printre cei mai varstnici oameni din lume care s-au vindecat de COVID

4 săptămâni in urmă 21

Elena Cusa Anagnoste, o constanteanca in varsta de 102 ani, s-a vindecat de COVID-19. Femeia nu avea alte afectiuni, este activa si foarte optimista.

S-a nascut in 1918, anul in care incepea pandemia de gripa spaniola. Dupa mai bine de un secol, a ajuns la spital impreuna cu fiul ei cel mare:

"A debutat prin tuse seaca si frisoane, a stat acasa vreo saptamana, boala a inaintat, a fost la Urgenta la Constanta si, de acolo, la Mangalia. In general, e o fire optimista, a trecut prin multe in viata si boala a intarit-o mai tare. La inceput si-a facut griji mai mult pentru fiul ei decat pentru ea. Tratamentul i-a priit, a stat doua saptamani si a venit acasa intr-o stare bunicica. La Mangalia a fost foarte, foarte bine ingrijita. Pe aceasta cale vreau sa multumesc tare mult tuturor cadrelor medicale", a spus Bela Marenca una din fiicele femeii, conform Radio Romania Constanta.

Femeia a avut o viata grea, dovada a vremurilor grele prin care a trecut este si crucea tatuata intre sprancene, semn despre care se spune ca le ferea pe tinerele aromance de pericolul haremurilor turcesti.

"Tata a fost detinut politic, mama a ramas acasa cu patru copii, doi i-au murit, sase am fost toti. Eram fara niciun venit, plateam chirie in propria casa, am avut greutati, mama trebuia sa asigure traiul de zi cu zi ", a povestit fiica acesteia.

Citeste si:

Ce s-a intamplat marti seara in dosarul Elenei Udrea si al Ioanei Basescu. Cronica unui proces maraton: "Dispret fata de lege"EXCLUSIV Cum s-a reimbolnavit miliardarul Ioan Niculae de COVID - 19Val de comentarii acide dupa ce poza unui soldat roman care tine AK-ul gresit a devenit viralaFOTO Fosta iubita a lui Ilie Dumitrescu face furori pe plajele din MaldiveCase la 1 euro in Italia si bonus 25.000 euro pentru renovare
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă