„L-am văzut afectat!”. Cum a reacționat Sebastian Colțescu, după scandalul cu tentă rasistă în care a fost implicat

2 săptămâni in urmă 3

Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Colțescu, a dezvăluit felul în care arbitrul român a reacțioanat, după scandalul cu tentă rasistă de la partida PSG – Bașakșehir, din Liga Campionilor.

Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă de la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo. În urma acestei exprimări nefericite, s-a iscat un adevărat scandal, care a dus l-a rejucarea meciului, următoarea zi, și la înlocuirea brigăzii de arbitri.

Potrivit raportului UEFA, prezentat în exclusivitate de ProSport, cuvintele folosite de Sebastian Colțescu nu au încărcătură rasistă.

Cum a reacționat Sebastian Colțescu, după scandalul cu tentă rasistă în care a fost implicat

Josep Vandellos, avocatul lui Sebastian Colțecu, susține că, deși arbitrul român a fost afectat de scandalul care l-a avut ca protagonist, nu și-a pierdut cumpătul, fiind sigur că totul se va clarifica.

În plus, avocatul a dezvăluit faptul că Sebastian Colțescu a primit mai multe mesaje de încurajare, decât cele care îl acuzau de rasism.

„Eu cred că el e un om extrem de puternic, care a tratat totul cu calm, tot timpul. L-am văzut afectat, dar niciodată să își piardă calmul sau să fie agitat. A fost calm, sigur pe el și convins că lucrurile se vor clarifica, așa a reacționat față de mine.

Cât despre reacțiile publice. Dacă ați putea vedea toate mesajele primite și de el, și de mine, în privat, oameni din politică, avocați, și-au oferit sprijinul. Sunt mai mulți cei care au scris să își ofere sprijinul, decât cei care au ieșit să arate cu degetul. Asta a dat multă siguranță”, a declarat Josep Vandellos, la PRO X.

The post „L-am văzut afectat!”. Cum a reacționat Sebastian Colțescu, după scandalul cu tentă rasistă în care a fost implicat appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă