L-a făcut praf, dar apoi s-a răzgândit. Ce spune Adrian Porumboiu despre Octavian Şovre, după faza care a făcut înconjurul lumii

1 săptămână in urmă 18

  • Champions League: Bayern Munchen - PSG, miercuri, 22:00, Digi Sport 1

  • Champions League: Porto - Chelsea, miercuri, 22:00, Digi Sport 2

Ce spune Adrian Porumboiu despre Octavian Şovre

Presa internaţională a reacţionat imediat, iar Adrian Porumboiu l-a criticat şi el pe Octavian Şovre pentru gestul făcut.

"Dacă nu ești sobru... E ca și cum judecătorul, după ce se termină procesul, spune 'Vino, maestre, că tu ești o personalitate imensă și dă-mi un autograf'. E o prostie imensă! Nu faci treaba asta decât dacă ești...

Cum să faci treaba asta? Ești arbitru FIFA, mă! Cum să-i ceri autograf lui Haaland?! Indiferent pentru cine e. Nu are nicio legătură cu ce ar trebui să facă un arbitru. Poți să ceri după meci, la vestiar, într-o formă civilizată. Dar nu imediat după meci, când unii sunt prea bucuroși și unii nervoși. Sunt gesturi umilitoare pentru un arbitru!

Nu te-ai adus acolo ca bunic sau altceva. Ești arbitru FIFA... Ai altă verticalitate! Te duci după meci, când lumea s-a liniștit. Dar nu ceri autograf imediat... Un arbitru trebuie să aibă prestanță". a declarat Porumboiu la GSP LIVE.

Ulterior, după ce a văzut imaginile din tunelul de la vestiare, Adrian Porumboiu nu a mai fost aşa dur şi şi-a nuanţat afirmaţia.

"Că s-a întâmplat în interior, nu e nicio problemă! Dar eu n-aș fi făcut așa ceva în locul lui. Reacția mea a fost virulentă, crezând că e pe teren. Acolo e o umilință, dar mai mascată. Nu sunt de acord, dar dacă jucătorul nu i-a dat peste nas...

Pentru el nu e cea mai bună postură, dar acum nu mai sunt așa vehement cum eram dacă s-ar fi întâmplat pe teren. Am crezut că l-a oprit pe teren. Dar am văzut imaginea, că s-a întâmplat pe culoar”, a afirmat Porumboiu, la Pro X.

Octavian Şovre a făcut parte din brigada care a oficiat la meciul dintre Paris Saint-Germain şi Istabnul Başakşehir, pe 8 decembrie, şi din care a făcut parte şi Sebastian Colţescu (al patrulea oficial), întrerupt din cauza unor acuzaţii de rasism.

Colţescu a fost suspendat de UEFA pentru ''comportament inadecvat'' până la finalul sezonului, iar Şovre a primit o ''mustrare'', însă nu i-a găsit vinovaţi de comportament rasist. Totuşi, UEFA, l-a cerut celor doi arbitri să urmeze ''un program educativ'' până în luna iunie.

VIDEO Manchester City - Borussia Dortmund 2-1

Etichete: manchester city , adrian porumboiu , borussia dortmund , octavian sovre , erling haaland
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă