Kyros Vassaras a dezvăluit motivul pentru care nu a avut nicio poziție oficială în cazul „Colțescu”: „Unii oameni au vorbit imediat!”

1 lună in urmă 1

Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, a vorbit despre motivul pentru care nu a avut nicio reacție oficială în privința scandalului, cu tentă rasistă, care l-a avut protagonist pe arbitrul Sebastian Colțescu.

Sebastian Colţescu, arbitrul de rezervă de la meciul de Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir, şi unul dintre asistenţi, Octavian Şovre, au folosit atunci expresiile „ăla negru” şi „negrul ăla” pentru a-l indica centralului Ovidiu Haţegan pe antrenorul secund al formaţiei turce, camerunezul Pierre Webo. În urma acestei exprimări nefericite, s-a iscat un adevărat scandal, care a dus la rejucarea meciului, următoarea zi, și înlocuirea brigăzii de arbitri.

Potrivit raportului UEFA, prezentat în exclusivitate de ProSport, cuvintele folosite de Sebastian Colțescu nu au încărcătură rasistă.

Kyros Vassaras a dezvăluit motivul pentru care nu a avut nicio poziție oficială în cazul „Colțescu”

Deși multe personalități, din fotbalul românesc, și-au dat cu părerea despre scandalul în care a fost implicat Sebastian Colțescu, Kyros Vassaras a ales, în mod surprinzător, să nu comenteze acest incident. Șeful CCA susține că a respectat politica, comisiei pe care o conduce, astfel că nu a putut să vorbească despre un caz anchetat de UEFA.

„Era o competiţie UEFA, are o anchetă, iar când se întâmplă asta, nimeni nu poate să facă declaraţii negative sau să tragă concluzii. Dacă nu ştim factorii. Unii oameni au vorbit imediat, alţii au încercat să atragă ideea să vorbească. Dar nu aceasta este politica noastră. Politica noastră este respectul şi potrivit acestor declaraţii pe care le-am auzit şi le cunoaştem, nu va fi investigat un caz împotriva rasismului, iar asta ne face foarte fericiţi.

Sunt din primul moment, după acel meci, în legătură cu arbitrii. Şi ceea ce am făcut pentru Sebastian numai el poate să spună. Şi numai arbitrii pot spune. Nu voi spune niciodată ceea ce am făcut pentru binele arbitrilor. Sunt acolo şi încerc să ajut. Suntem puterile silenţioase şi trebuie să facem muncă pentru a avea un succes de răsunet. Doar când avem un succes putem să fim gălăgioşi, nu să fim gălăcioşi şi să criticăm alţi oameni. Sebastian a primit, potrivit disponibilităţii lui, fiindcă asta este important, cum am spus mai devreme.

Este legat de situaţia pandemică, pentru că a fost apoi depistat pozitiv şi a trebuit să stea puţin pe tuşă. Am văzut că a fost pregătit mental, a avut meciuri bune, sper să continue meciurile bune şi fiecare arbitru care oficiază bine, va avea delegări”, a declarat Kyros Vassaras, pentru Telekom Sport.

The post Kyros Vassaras a dezvăluit motivul pentru care nu a avut nicio poziție oficială în cazul „Colțescu”: „Unii oameni au vorbit imediat!” appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă