Kristina Timanovskaya vrea să reprezinte altă țară după ce a refuzat să se întoarcă în Belarus la finalul JO 2020

2 luni in urmă 18

  • Liga 2: Metaloglobus - Hermannstadt, joi, 18:00, Digi Sport 1

  • Liga 1: Farul - Dinamo, vineri, 21:30, Digi Sport 1

Kristina Timanovskaya a fost primită cu brațele deschise în Polonia, la câteva zile după ce a criticat public Federaţia de Atletism din Belarus. Specialistă în probele de 100 m şi 200 m Timanovskaya a fost înregistrată la Tokyo și în proba de ștaferă 4x400 m, fără să fie anunțată.

Galerie Foto

Temându-se că va ajunge la închisoare dacă se va întoarce în Belarus, sportiva a obţinut asistenţa CIO şi protecţia poliţiei în timp ce se afla pe aeroportul din Tokyo. Timanovskaya s-a refugiat apoi, pentru două nopţi, la ambasada poloneză din capitala Japoniei, înainte de a ajunge în Polonia, cu escală la Viena, după ce autorităţile de la Varşovia i-au acordat o viză umanitară.

Kristina Timanovskaya este una dintre cele peste 2.000 de personalităţi sportive din Belarus care au semnat o scrisoare deschisă în care solicită noi alegeri şi eliberarea prizonierilor politici.

Ce spune Kristina Timanovskaya după experiența de la JO 2020

Tenisul de mare clasă este în Digi Online! La turneul WTA Cincinatti! România este reprezentată de jucătoarele Simona Halep și Sorana Cîrstea!

Într-un interviu acordat AFP, Kristina Timanovskaya a declarat că ţara sa "nu mai este sigură pentru cetăţenii săi".

"Oamenii se tem să meargă la manifestaţii, pentru că riscă să fie bătuţi sau să ajungă la închisoare", a declarat sportiva de 24 de ani.

"Aş vrea ca ţara mea să fie liberă, aş vrea ca fiecare cetăţean să aibă dreptul la libertatea de expresie, ca toată lumea să poată avea o viaţă normală şi să nu se mai teamă", a declarat ea.

Etichete: belarus , jo 2020 tokyo , kristina timanovskaya
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă