Kremlinul susține că informațiile despre plecarea în masă a rușilor după mobilizarea decretată de Putin sunt „exagerate”

1 săptămână in urmă 30


Kremlinul neagă informațiile conform cărora bărbații ruși au luat cu asalt punctele de trecere a frontierelor și aeroporturile, după ce președintele Vladimir Putin a declarat o mobilizare „parțială”, susținând că sunt „foarte exagerate”, transmite Reuters.


Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat miercuri mobilizarea parțială în țară, urmând să fie chemați 300.000 de rezerviști în războiul din Ucraina.


La puțin timp după anunțul lui Putin, toate biletele pentru următoarele zboruri din Rusia către destinațiile externe din apropiere, inclusiv Armenia, Turcia, Azerbaidjan și Serbia s-au epuizat complet.


De asemenea, s-au semnalat cozi lungi la granițele Rusiei cu Georgia, Finlanda, Kazahstan și Mongolia.


#Breaking: just in - The traffic jam at the border with #Russia/#Finland has pilled up to 35KM and is rising by the hour, it is the only border who is still open for Russian civilians with shengen visas, after #Putin announced he will send 300.000 new troops to #Ukraine. pic.twitter.com/EOJ1346qDO

— Sotiri Dimpinoudis (@sotiridi) September 21, 2022

Întrebat despre aceste informații, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că „sunt foarte exagerate”.


„Există o mulțime de informații false despre asta. Trebuie să fim foarte atenți la ele pentru a nu deveni victime ale unor informații false în această chestiune”, a spus Peskov.


Anunțul lui Putin a stârnit și mai proteste în mai multe părți ale Rusiei, iar peste 1.300 de oameni au fost reținuți în 38 de orașe. Site-ul de știri rus Mediazona a raportat că cel puțin trei bărbați reținuți la Moscova au primit somații de mobilizare în armată în timp ce se aflau la secțiile de poliție.


Peskov a refuzat să nege informațiile din presa rusă conform cărora unii protestatari reținuți au primit documente de mobilizare în armată, spunând: „Acest lucru nu este împotriva legii”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă