Kremlinul spune că Elon Musk n-a mai dat curs invitației pe aplicația Clubhouse pentru a discuta cu Putin

1 lună in urmă 3

Elon Musk, CEO-ul Tesla, l-a invitat luna trecută la o conversație pe președintele rus Vladimir Putin pe Clubhouse, aplicația de dezbateri și conferințe în format audio. Kremlinul a anunțat marți că invitația adresată nu s-a materializat și că Moscova nu a primit un răspuns după ce a cerut mai multe detalii, relatează Reuters.

Elon Musk a lansat invitația pe 13 februarie, pe Twitter, direct pe contul oficial al președintelui Rusiei: „Ai dori să mi te alături la o conversație pe Clubhouse?”, a scris Elon Musk la acel moment. „Ar fi o mare onoare să vorbesc cu tine”, mai adăugase el în limba rusă.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a reacționat la scurt timp la propunerea lui Elon Musk, pe care a numit-o ”interesantă”, cu toate că nu se știe de ce voia Musk să vorbească cu Vladimir Putin.

”Dar mai întâi trebuie să înţelegem ce înseamnă asta, ce se propune concret (…), înainte de a reacţiona”, a reacționat Kremlinul la acel moment.

Marți, Peskov le-a spus reporterilor că Rusia nu a primit până niciun răspuns din partea miliardarului și că subiectul a fost probabil o neînțelegere.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a mai spus că subiectul este probabil închis.

Clubhouse a fost lansată acum mai puțin un an și a adunat numeroși utilizatori, după ce a găzduit doi actori importanți ai lumii tehnologiei, Elon Musk și Mark Zuckerberg.

Accesul în aplicație este deocamdată limitat, utilizatorii fiind primiți doar pe bază de invitație. Nu există postări, poze sau video, doar imaginile de profil ale oamenilor și vocile lor.

Conversațiile pot fi intime, ca o convorbire telefonică, sau pot include mii de ascultători, în special dacă acela care vorbește este o persoană cunoscută. Numărul-limită de ascultători pentru fiecare discuție în parte este de 5.000. După sfârșitul discuției, aceasta dispare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă