Kovesi, despre Parchetul European: La nivel central suntem pregatiti. Vom investiga persoane puternice si bogate. Nu mi-e frica

1 lună in urmă 3

Laura Codruta Kovesi a oferit un interviu in presa italiana in care a vorbit despre provocarile intampinate la inceputul carierei sale in magistratura, la varsta de 22 de ani si despre lansarea noului Parchet European.

Parchetul European (EPPO), un organism independent al UE, va fi responsabil de investigarea si urmarirea penala in fata instantelor din statele participante a infractiunilor precum frauda, coruptie si frauda transfrontaliera a TVA care au ca rezultat daune ce depasesc 10 milioane de euro, care lezeaza interesele financiare ale Uniunii, potrivit ilsole24ore.com.

"Daca ar depinde de noi, am fi inceput de maine. La nivel central suntem pregatiti: procurorii europeni au fost numiti in iulie 2020. Cu toate acestea, lipseste un element cheie: procurorii europeni delegati care trebuie sa efectueze investigatii in cadrul statelor. Suntem deosebit de ingrijorati de Italia, deoarece este foarte tarziu. Ma bazez pe noul ministru al justitiei pentru a accelera procedurile", a declarat Laura Codruta Kovesi.

"Desigur, vom investiga persoane puternice si bogate. Nu mi-e frica. Daca esti curajos si respecti intotdeauna legea, rezultatele bune sunt asigurate", a adaugat Kovesi.

Citeste si:

Pensiile de stat - un teren minatCe venituri iti ia in considerare banca pentru un creditMarturia uneia dintre studentele exmatriculate de la Facultatea de Drept: "Am copiat ca masura de preventie, pentru a nu fi nedreptatita. Nu voiam sa ajung la taxa din cauza celor care copiau"Diferentele dintre Pfizer, Moderna si AstraZeneca. Ar trebui sa ne ingrijoreze reactiile adverse? "Oamenii doar raporteaza mai multe reactii din cauza controversei"Secretul exploziei lui Mihaila la Parma. E irezistibil pe teren si "invizibil" in viata privata. Cine e iubita fotbalistului
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă