Klopp a dat lovitura! Diogo Jota a semnat cu Liverpool! Ce sumă de bani uriaşă au plătit „cormoranii” pentru portughez

5 luni in urmă 37

Diogo Jota (23 de ani) s-a transferat de la Wolverhampton la Liverpool pentru suma de 45 de milioane de euro. Vârful portughez i se alătură lui Thiago Alcantara în, poate, cea mai aglomerată zi a perioadei de transferuri pe Anfield.

Jota a fost cumpărat de Liverpool cu 45 de milioane de euro, dar suma poate ajunge la 50 de milioane de euro în funcție de performanțe. Fotbalistul a semnat un contract valabil 5 sezoane cu Liverpool, pentru o sumă de transfer inițială de 45 de milioane de euro.

Aceasta poate urca la 50 de milioane de euro, în funcție de numărul de apariții în tricoul campioanei Angliei și de performanțele echipei lui Jurgen Klopp pe plan intern și european.

Pentru a face transferul, Wolves a acceptat plata a doar 10 la sută din suma totală în primul an

Un factor decisiv în reușita afacerii l-a reprezentat flexibilitatea celor de la Wolves în stabilirea tranșelor de plată a sumei de transfer, în contextul financiar actual.

Evoluțiile lui Jota au fost urmărite și analizate de Liverpool în ultimele două sezoane, Klopp apreciind versatilitatea portughezului, inteligența în ultima treime a terenului și efortul depus, atât când echipa sa are posesia, cât și când nu o are.

Pep Lijnders, asistentul lui Klopp, a fost cel care a insistat pentru aducerea lui Jota, portughezul fiind manageriat de agenții care îl au sub contract și pe Fabinho.

Transferul lusitanului îi va oferi posibilitatea lui Klopp să experimenteze diverse formule de atac și stiluri de joc pe Anfield.

45 de milioane de euro va plăti Liverpool pentru Diego Jota, vârful adus de la Wolves

The post Klopp a dat lovitura! Diogo Jota a semnat cu Liverpool! Ce sumă de bani uriaşă au plătit „cormoranii” pentru portughez appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă