Klaus Iohannis: "Voi acorda protectia mea si inaltul patronaj Parcului National Vacaresti. Sper ca exemplul sa fie unul pozitiv"

3 săptămâni in urmă 26

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a vizitat Parcul Natural Vacaresti joi, 22 aprilie, cu ocazia Zilei Pamantului. Seful statului a sustinut o declaratie de presa in urma vizitei, in cadrul careia a transmis ca parcul va intra sub protectia lui

Principalele declaratii ale lui Klaus Iohannis:

- Astazi este Ziua Pamantului si am crezut ca o vizita in Parcul Natural Vacaresti este potrivita pentru aceasta zi. Nu cred ca spun un secret daca afirm ca pamantul are nevoie de foarte multa protectie si asta implica nenumarate aspecte.

- Zona aceasta a aparut mai degraba intamplator, a fost descoperita de cativa oameni care au infiintat o asociatie si profit de aceasta ocazie sa ii felicit pe acesti entuziasti pe care i-am intalnit astazi aici, cu care am vorbit pentru ca se ocupa de aceasta zona. A devenit o zona foarte cunoscuta in Bucuresti si in toata tara.

- Parcul National Vacaresti este un parc salbatic, este o zona unde oricine doreste sa ia contact cu natura poate sa o faca foarte usor. Acest tip de parc salbatic exista de foarte mult timp si inca este o zona putin explorata.

- Stiu ca exista un interes in mai multe municipii de a infiinta astfel de parcuri in zone care se preteaza. Pentru a sublinia importanta unui astfel de parc si a conceptului, voi acorda protectia mea si inaltul patronaj acestui parc. Sper ca exemplul sa fie unul pozitiv si sa avem din ce in ce mai multe zone verzi si de acest tip.

- Avem practic in toate orasele mari din Romania un deficit de zona verde. Avem nenumarate blocuri, alei betonate, foarte putine zone verzi si in ultimele decenii s-a descoperit ca ele sunt vitale pentru o comunitate echilibrata.

- Am discutat cu domnul ministru, cu asociatia, cred ca trebuie sa intervenim putin si pe legislatie, sa dam mai multa atentie acestei zone.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă