Klaus Iohannis, ședință cu Ioana Mihăilă și Sorin Cîmpeanu la Palatul Cotroceni

2 luni in urmă 11

Președintele Klaus Iohannis a convocat o ședință de lucru privind începerea noului an școlar, astăzi, la ora 17.00, la Palatul Cotroceni. La final, șeful statului va face o declarație de presă.

La discuția cu Klaus Iohannis vor participa ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a informat Administrația Prezidențială.

„La finalul ședinței, președintele României va susține o declarație de presă”, se arată în comunicat.

Noul an școlar va începe pe 13 septembrie, în format fizic. Organizarea ceremoniilor de deschidere va fi permisă anul acesta, dar numai cu îndeplinirea mai multor condiții, a anunțat deja Sorin Cîmpeanu.

Masca, obligatorie în interior, cu două excepții

Potrivit ministrului educației, masca de protecție sanitară va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport.

Cu privire la orele de educație fizică, demnitarul a precizat că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

„Masca va fi obligatorie în interior, cu două excepții. La învățământul special, unde ea nu va fi obligatorie, va fi recomandată, și la orele de educație fizică derulate în interior, condiția fiind ca localitatea să aibă o rată de infectare sub 2 la mie. Peste această rată de infectare, orele de educație fizică se vor putea face doar la exterior”, a spus Sorin Cîmpeanu pe 22 august, la Digi24.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă