Klaus Iohannis s-a vaccinat anti-COVID la Spitalul Militar din București: „Recomand tuturor vaccinarea”

1 lună in urmă 29


Președintelui Klaus Iohannis i s-a administrat prima doză de vaccin împotriva coronavirusului la Spitalul Militar din București. Șeful statului a dat astfel startul celei de-a doua etape a campaniei de vaccinare, în care este inclusă populaţia cu grad ridicat de risc.UPDATE 10:21: După ce s-a vaccinat, Klaus Iohannis a făcut o scurtă declarație de presă, în care a precizat că "este o procedură simplă" și a recomandat vaccinarea.


"Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare și vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, eficient și recomand tuturor vaccinarea", a declarat Klaus Iohannis.


"Vaccinarea, împreună cu respectarea măsurilor de restricție, ne vor scoate din pandemie. Vă mulțumesc, vă doresc multă sănătate", a mai spus șeful statului.


UPDATE 10:07: Șeful statului primește acum prima doza de vaccin anti-COVID. După aproximativ 15 minute de la terminarea procesului de vaccinare, timp în care trebuie să stea sub observație medicală, Klaus Iohannis va face și declarații pe această temă.
UPDATE ora 10:02:Klaus Iohannis a ajuns la Spitalul Militar din București. Șeful statului se va vaccina la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul instituției.A doua etapă de imunizare din România, în care este inclusă populaţia la risc, reprezentată de adulţii cu vârsta peste 65 de ani şi de persoanele aflate în evidenţă cu boli cronice, începe astăzi.


Președintele Klaus Iohannis a anunțat pe 12 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă, că se va vaccina împotriva noului coronavirus astăzi.


Nu am dorit nici eu, nici premierul, ca să zic așa, în ghilimele, să ne băgăm în față. Dar pentru a marca debutul campaniei de vaccinare din etapa a doua, eu mă voi vaccina public, vineri, pe 15 ianuarie

Klaus Iohannis, pe 12 ianuarie:

Șeful statului se va vaccina la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central Dr. Carol Davila din București, la ora 10.00.


Totodată, premierul Florin Cîțu se va vaccina și el anti-COVID, mâine, 16 ianuarie, la ora 12.00, la Spitalul Militar Central, potrivit Guvernului României.


Românii incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare, respectiv populația cu grad ridicat de risc și lucrătorii din domeniile-cheie, inclusiv demnitarii, se pot programa începând de azi, de la ora 15.00, a anunțat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, într-o conferință de presă, pe 12 ianuarie.


Vaccinarea propriu-zisă însă va avea loc câteva zile mai târziu, a menționat medicul militar.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă