Klaus Iohannis: Nu convoc partidele la consultări până nu se cristalizează o majoritate asumată VIDEO

4 săptămâni in urmă 14

Joi, 04 Noiembrie 2021, ora 18:06

179 citiri

 Nu convoc partidele la consultări până nu se cristalizează o majoritate asumată VIDEO

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi, 4 noiembrie, că intenționează să cheme din nou partidele la consultări pentru o nouă nominalizare de premier. Cu toate astea, șeful statului a precizat partidele vor veni la Cotroceni abia după ce se vor prezenta cu o majoritate clară.

Klaus Iohannis: Din păcate, ultima propunere nu a întrunit un număr suficient de posibile voturi în Parlament și astfel guvernul Ciucă nu s-a mai prezentat în Parlamentul României. Între timp, partidele au reluat între ele discuțiile, și acest lucru este foarte bun. Acuma este foarte clar că încercările de a forma guverne minoritare nu au dus la rezultate, și în consecință nu pot să accept în continuare astfel de abordări.

Voi aștepta cu consultările formale până când din discuțiile între partide se cristalizează o majoritate asumată de partidele care vor dori să propună un guvern. Abia atunci, când această majoritate va fi asumată voi convoca consultări pentru formarea noului guvern.

Declaraţia a venit în contextul în care PNL negociază cu USR dar şi cu PSD, în vederea formării unei coaliții guvernamentale.

Florin Cîţu şi delegaţia PNL au avut o întrevedere miercuri, 4 ianuarie, cu Dacian Cioloş şi echipa USR pentru a discuta formarea unei majorităţi parlamentare care să susţină Guvernul. USR a transmis că nu ar accepta în continuare ca Florin Cîţu să fie în continuare premier şi Cioloş a transmis că PNL trebuie să spună foarte clar că doreşte din nou o astfel de coaliţie, înainte de a demara negocierile. De cealaltă parte, premierul interimar s-a arătat optimist şi a precizat că şansele refacerii coaliţiei sunt mari.

Liberalii s-au întâlnit joi şi cu social-democraţii. Marcel Ciolacu a precizat că PSD va avea o propunere de premier la consultările de la Palatul Cotroceni. Totodată, PNL nu va renunţa la funcţia de premier în discuţiile cu PSD.

Citeste si:

 „Iohannis dă ordine slugilor din PNL”

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a lansat miercuri, 3 noiembrie, mai multe atacuri la adresa actualei conduceri a partidului, pe care o acuză că încearcă să justifice o alianță cu...

 ”Chiar cu PSD?” SURSE

Președintele Klaus Iohannis l-a anunțat luni seara, 1 noiembrie, pe liderul PNL Florin Cîțu că Nicolae Ciucă își va depune mandatul, în condițiile în care nu are o majoritate...

Sursa: Ziare.com

Adevarul.ro

TelekomSport.ro

ObservatorNews.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă