Klaus Iohannis, mesaj pentru milioane de români: ‘Așa învingem pandemia’

2 săptămâni in urmă 15

Klaus Iohannis, mesaj pentru milioane de români: ‘Așa învingem pandemia’. Președintele României a ținut o conferință oficială de presă joi, 11 februarie, în care s-a adresat populației, îndemnându-i pe români să meargă să se vaccineze împotriva coronavirusului. Iohannis a declarat că lupta cu pandemia încă nu s-a încheiat. 

Klaus Iohannis, mesaj pentru milioane de români

Președintele României Klaus Iohannis a ținut un discurs la Palatul Cotroceni joi, 11 februarie, în care le-a vorbit românilor despre situația pe care o traversează țara noastră în plină pandemie de coronavirus. Șeful statului român a declarat că, momentan, România este pe un platou în care din ce în ce mai mulți pacienți se vindecă de COVID-19. Cu toate acestea, Iohannis atrage atenția asupra faptului că nu am scăpat încă de pandemie, chiar dacă numărul cazurilor a scăzut.

„Suntem pe un platou, numarul de persoane nou imbonavite intr-o zi este aproximativ egal cu numarul celor care se fac bine, care scapa de boala. La sectiile ATI numarul de internati este in usoara scadere, insa suntem departe sa putem spune ca s-a terminat pandemia. In consecinta, respectati restrictiile, purtati masca, distantare, masurile in vigoare.

Campania de vaccinare merge din ce in ce mai departe, numarul de doze creste de la o luna la alta, la fel ca numarul centrelor de vaccinare. Avem o sansa sa trecem de aceasta pandemie daca ne vaccinam. Va invit pe toti sa va vaccinati pentru ca doar asa vor putea sa invingem aceata pandemie”, a declarat Iohannis, potrivit stiripesurse.ro.

Cazurile de coronavirus din școli au explodat

Vestea proastă pentru români. Cazurile confirmate pozitiv cu virusul COVID-19 au crescut alarmant, la doar câteva zile după ce s-au reluat cursurile fizice din unitățile de învățământ din țară. Statisticile arată că peste 120 de elevi și profesori au fost infectați cu noul coronavirus. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu sfătuiește părinții să fie mai atenți la starea de sănătate a copiilor lor, înainte să îi trimită la școală.

„Apar, din păcate, probleme tocmai din cauza unei anumite lipse de responsabilitate, pentru că la cei care apar acum în şcoli – cazuri de îmbolnăviri – infectarea s-a produs în urmă cu ceva timp, ţinând seama de perioada de incubaţie. Caz în care un pic mai multă atenţie la trimiterea elevilor în colectivitate.

Este o recomandare foarte puternică, pentru că ştim de la cei cu competenţă că riscul de a avea situaţii grave printre elevi din fericire este mic şi foarte mic, însă riscul de transmitere către cei din familii care pot avea vulnerabilităţi este un risc foarte important”, a spus Sorin Cîmpeanu, conform realitatea.net.

The post Klaus Iohannis, mesaj pentru milioane de români: ‘Așa învingem pandemia’ appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă