Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. „Împreună vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul”

1 lună in urmă 41

 INQUAMKlaus Iohannis - sursa foto: INQUAM

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu prilejul Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, în care a arătat că, prin cultivarea armoniei interetnice, se va consolida o societate "puternică" şi "prosperă". Şeful statului a remarcat contribuţia "semnificativă" a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor.

LUNI, 15 MARTIE 2021, 11:41

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Andrei Zbîrnea

Klaus Iohannis: ”Pentru dumneavoastră, cetăţenii români de etnie maghiară, ziua de astăzi este una care vă oferă prilejul de a reafirma valorile pe care le preţuiţi şi care v-au unit ca popor, precum şi de a prezenta cu mândrie identitatea care v-a consacrat în istorie şi în cultura universală. Remarc şi cu această ocazie contribuţia semnificativă a minorităţii maghiare din România şi a reprezentanţilor săi politici la paşii importanţi făcuţi de ţara noastră în integrarea europeană, în recuperarea valorilor democratice şi în aşezarea societăţii noastre pe temelia respectului drepturilor omului şi protecţiei minorităţilor. Acestea sunt fundamente ale parcursului nostru comun pentru un viitor european, care arată înţelegerea profundă a învăţămintelor trecutului.”

Conform Agerpres, Klaus Iohannis a subliniat că lupta împotriva pandemiei de COVID-19 şi eforturile solidare de depăşire a greutăţilor perioadei sunt o dovadă că românii şi maghiarii pot să-şi fructifice calităţile şi potenţialul uman deosebite.

"Împreună, prin cultivarea armoniei interetnice, vom consolida o societate puternică şi prosperă, un proiect comun în cadrul căruia minoritatea maghiară din România îşi are locul şi contribuţiile sale remarcabile", a evidenţiat şeful statului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă