Klaus Iohannis l-a decorat pe Adrian Zuckerman, care îşi încheie mandatul de ambasador al Americii în România

1 lună in urmă 21


Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a primit, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Palatul Cotroceni, Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce, din partea președintelui Klaus Iohannis.


După decorarea lui Adrian Zuckerman, președintele Klaus Iohannis a precizat că în ultimul an s-au înregistrat progrese importante, iar "aceste realizări sunt în conformitate cu Declaratia Comună pe care am agreat-o la Washington, în 2019".


Reiterez interesul crescut al țării noastre pentru o prezență militară americană sporită în România.

Klaus Iohannis:

Adrian Zuckerman, care îşi încheie mandatul de ambasador al SUA în România după un an și o lună, a fost primit pe 11 ianuarie de ministrul român de externe, Bogdan Aurescu, într-o vizită de rămas-bun, a informat Ministerul Afacerilor Externe. Aurescu a subliniat atunci importanța continuării cooperării privind accederea României în programul Visa Waiver.


Pe 13 ianuarie, predintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru decorarea ambasadorului SUA la București cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce "în semn de înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfășurată pe parcursul mandatului său în România", nota la acel moment Administrația Prezidențială.


Adrian Zuckerman a devenit ambasador al SUA în România pe 14 decembrie 2019, a informat Ambasada Statelor Unite ale Americii la acel moment.


Ambasadorii numiti politic renunță la mandat odată cu terminarea celui al președintelui SUA care i-a numit, în cazul de față, Donald Trump, conform Radio Europa Liberă.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă