Klaus Iohannis: „Este o mare presiune pe Secțiile de Terapie Intensivă”

2 luni in urmă 12


Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat marți după întâlnirea pe tema gestionării pandemiei de COVID-19, că este nevoie de concentrare maximă pe aces subiect şi că în mai puţin de o săptămână va veni prima tranşă din 3 milioane de teste rapide deja comandate.
UPDATE: 16:00: „Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține marți, 8 decembrie a.c., ora 16:10, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă”, a transmis Administrația Prezidențială.


Principalele declarații ale șefului statului:


„Tocmai s-a încheiat o ședință de lucru pe care am avut-o cu Nicolae Ciucă, premierul interimar, începând de azi, cu ministrul Sănătății și cu alți specialiști, secretarul de stat Raed Arafat și doctorul Gheorghiță care se ocupă de campania de vaccinare. Este nevoie de o concentrare maximă pe gestionarea pandemiei, chiar dacă am avut alegeri, iar atenția s-a mutat pentru ouțin timp pe altceva, pandemia nu a dispărut și chiar dacă avem în continuare un număr relativ limitat de infectări noi putem să spunem că azi  din păcate am avut peste 200 de decese. Secțiile de Terapie Intensivă sunt sub o mare presiune, spitalele în general și suntem hotărăți ca aceste chestiuni să fie în continuare gestionate bine până când se va forma un nou guvern.


Sunt aproximativ 300 de ventilatoare care se livrează în aceste zile și se extinde capacitatea ATI. În mai puțin de o săptămână vine prima tranșă de teste rapide și sunt în curs de instalare 500 de concentratoare de oxigen”, a anunțat Klaus Iohannis.


România a înregistrat astăzi 7.439 de cazuri noi de infectare, după efectuarea a 29.400 de teste. Totodată, astăzi a fost înregistrat un număr fără precedent de decese, respectiv 213, cel mai ridicat bilanț zilnic privind decesele cauzate de COVID-19. În acest moment, la terapie intensivă 1.276 de pacienți.


Ședința de la Palatul Cotroceni are ca principală temă de discuție gestionarea epidemiei COVID-19, dar și a campaniei de vaccinare.


Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială

La ședință participă premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful DSU, Raed Arafat.


Potrivit unor estimări, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze un vaccin până la finalul anului, ceea ce înseamnă la începutul anului viitor poate începe campania de vaccinare anti-COVID.


Marea Britanie a început astăzi să vaccineze oamenii împotriva COVID, devenind prima țară occidentală care a dat start campaniei de vaccinare în masă împotriva acestui virus.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă