Klaus Iohannis, după dezvăluirile ministrului Voiculescu: Nu a măsluit nimeni datele despre pandemie nici înainte, nici după alegeri

3 săptămâni in urmă 2

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat acuzaţiile ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, privind „felul «inovativ» în care a fost calculată incidența înainte de alegeri” şi a precizat că „nu a măsluit nimeni datele nici înainte, nici după alegeri şi nici acum”, informează Agerpres.

Klaus Iohannis consideră că afirmaţia lui Voiculescu este o expresie nefericită.

„Nu a măsluit nimeni datele nici înainte de alegeri, nici după alegeri, nici acum. Cred că a fost o expresie nefericită. Formulele de calcul sunt, însă, diferite. Când a fost ministrul Tătaru, împreună cu echipa domniei sale a găsit potrivită o anumită formulă de calcul pentru incidenţa pandemiei, după aceea s-a calculat şi ce s-a ştiut s-a comunicat. Deci, nu a ascuns nimeni date sau informaţii”, a declarat Klaus Iohannis.

Preşedintele a adăugat: „Acum, ministrul Voiculescu cu echipa domniei sale a dorit să modifice oarecum formula, a modificat-o şi acum se dau datele care se găsesc. Vorbim despre două formule uşor, uşor diferite, în niciun caz nu a măsluit cineva datele. Ele au fost absolut corecte aşa cum au fost calculate şi înainte de alegeri, şi după alegeri”.

Pe de altă parte, şeful statului a subliniat că există alte priorităţi în prezent.

„După părerea mea, nu cred că aceste discuţii teoretice pe formulă opresc pandemia sau alină suferinţa vreunui pacient. Eu cred că ar fi extrem de important – şi voi continua să spun acest lucru – să ne implicăm acolo unde este nevoie, să creştem numărul de paturi de la terapie intensivă, să-i motivăm pe medici, să fim mai proactivi pentru ca spitalele să facă faţă acestui val trei. Cred că acestea sunt priorităţile momentului şi nu comparaţii teoretice între formule de calcul. (…) Românii să înţeleagă să respecte restricţiile, să se vaccineze şi să aibă încredere în autorităţi şi în medici”, a subliniat Iohannis.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă