Klaus Iohannis, discuții la Cotroceni cu Nicolae Ciucă și Nelu Tătaru despre gestionarea pandemiei

2 luni in urmă 24


Preşedintele Klaus Iohannis are, de la ora 15.00, o şedinţă cu premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, şi şeful DSU, Raed Arafat, pe tema gestionării epidemiei de COVID-19 şi a campaniei de vaccinare.


România a înregistrat astăzi 7.439 de cazuri noi de infectare, după efectuarea a 29.400 de teste. Totodată, astăzi a fost înregistrat un număr fără precedent de decese, respectiv 213, cel mai ridicat bilanț zilnic privind decesele cauzate de COVID-19. În acest moment, la terapie intensivă 1.276 de pacienți.


Ședința de la Palatul Cotroceni are ca principală temă de discuție gestionarea epidemiei COVID-19, dar și a campaniei de vaccinare.


Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială Ședință la Palatul Cotroceni sursa foto: Administrația Prezidențială

La ședință participă premierul interimar Nicolae Ciucă, ministrul sănătății, Nelu Tătaru, și șeful DSU, Raed Arafat.


Potrivit unor estimări, Agenția Europeană a Medicamentului urmează să autorizeze un vaccin până la finalul anului, ceea ce înseamnă la începutul anului viitor poate începe campania de vaccinare anti-COVID.


Marea Britanie a început astăzi să vaccineze oamenii împotriva COVID, devenind prima țară occidentală care a dat start campaniei de vaccinare în masă împotriva acestui virus.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă