Klaus Iohannis, detalii despre începerea anului şcolar: "Câtă vreme incidența cazurilor din localitate rămâne sub 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toți copiii în sălile de clasă"

1 lună in urmă 34

Klaus Iohannis, preşedintele României, a oferit, în cursul zilei de joi, noi detalii despre evoluţia pandemiei de coronavirus în ţara noastră.

Iohannis le-a recomandat din nou românilor să meargă să se vaccineze anti-Covid-19

Iohannis le-a recomandat din nou românilor să meargă să se vaccineze anti-Covid-19

Facebook Klaus Iohannis

  • Klaus Iohannis le-a recomandat din nou, românilor, să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Iohannis a precizat că a convocat o întâlnire de lucru cu ministrul Sănătăţii şi cu cel al Educaţiei, special pentru a discuta măsurile care urmează să fie luate pe fondul unei noi creşteri a infectărilor cu noul coronavirus.

Iohannis a ţinut să sublinieze faptul că suntem, deja, în valul patru al pandemiei de Covid-19, dar şi că principala concluzie trasă a fost că "nu există niciun dubiu că vaccinarea este principala măsură de protecție împotriva îmbolnăvirii".

De asemenea, Klaus Iohannis a ţinut să precizeze şi că "școala va începe pentru al doilea an consecutiv sub spectrul pandemiei. Experiența anului trecut ne-a arătat că este deosebit de important ca procesul educațional să se desfășoare cât mai mult cu prezență fizică, desigur, în condiții de siguranță sanitară sporită, atât pentru elevi, cât și pentru profesori. Accesul limitat la educație are efecte negative semnificative în primul rând pentru generațiile tinere, private de o dezvoltare normală atât în planul formării de competențe, cât și în cel al interacțiunii umane. Se poate ajunge chiar să aibă consecințe dramatice pe termen mediu și lung pentru viitorul nostru, al tuturor. Din experiența primului an de pandemie a reieșit fără echivoc că învățământul online nu poate suplini integral forma clasică de învățământ, cu prezență fizică. Cel mult, poate funcționa ca soluție temporară, provizorie, atunci când situația epidemiologică este deosebit de gravă. Rămâne, așadar, o prioritate zero obiectivul de a asigura o educație de calitate pentru cât mai mulți dintre elevi, deși criza sanitară nu s-a încheiat încă. Este motivul pentru care școlile se vor deschide pe 13 septembrie și vor funcționa cu prezența fizică a tuturor preșcolarilor și elevilor, bineînțeles cu respectarea strictă a normelor de protecție – mască, distanțare, aerisirea sălilor de curs".

Iohannis, pledoarie pentru vaccinarea anti-Covid-19

Nu în ultimul rând, Klaus Iohannis a anunţat că "câtă vreme incidența din ultimele 14 zile a cazurilor din localitate rămâne sub pragul de 6 infectări la mia de locuitori, vom avea toți copiii în sălile de clasă. Dacă se depășește acest prag, școlile trec în online în respectiva localitate".

Încă o dată, preşedintele României a ţinut să precizeze că singura soluţie pentru combaterea pandemiei de coronavirus este vaccinarea, astfel că "față de anul trecut, avem la dispoziție un instrument esențial, care ne poate oferi garanția că grădinițele, școlile și universitățile vor funcționa normal. Vaccinarea anti-COVID este singura soluție eficientă pentru a crește siguranța elevilor, studenților și a cadrelor didactice, pentru a ne asigura că revin în sălile de clasă într-un număr cât mai mare și pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Fac un apel către părinți, către personalul din Învățământ, să arătăm că ne pasă cu adevărat de școală și de viitorul copiilor și să ne vaccinăm! În acest fel ne protejăm atât pe noi înșine, cât și pe cei mici, care nu au încă vârsta necesară pentru a se putea imuniza".

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă