Klaus Iohannis, despre modernizarea școlilor: „Avem școli care nu au ajuns în secolul 21. Modernizarea școlilor este esențială”

3 săptămâni in urmă 1

Președintele României - Klaus IohannisPreședintele României - Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că școala românească va putea fi finanțată substanțial prin Planul Național de Redresare și Reziliență, amintind despre cei peste 30 de miliarde de euro, bani europeni pe care România îi va avea la dispoziție în următorii ani pentru modernizare.

JOI, 11 FEBRUARIE 2021, 17:47

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

”Avem școli care nu au ajuns în secolul 21. Modernizarea școlilor este esențială. Cu banii europeni putem rezolva toate aceste probleme. Putem să aducem școlile în secolul 21 din punct de vedere al dotărilor. Ne dorim să avem un mediu curat, să întreprindem toate măsurile pentru a preveni încălzirea climei. Se poate și la nivel de școală. Nu vorbesc doar despre educația pentru un mediu sănătos, mergem mai departe, putem să avem școli verzi: unde elevii învață despre aceste lucruri, unde școala este verde, unde se produce energie alternativă. Să dăm exemple, care să fie generalizate. Vrem să schimbăm din temelii”, a spus Klaus Iohannis.

„Putem să finanțăm substanțial școala românească, din Planul Național de Redresare și Reziliență. Sunt acei bani europeni, peste 30 de miliarde de euro, care vor fi la dispoziția României în următorii ani, pentru a repara ce s-a stricat, prin criza economică cauzată de pandemie, pentru a face sistemele publice și economia României mai performante”, a mai spus președintele.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă