Klaus Iohannis, despre criza politică din România: „Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Guvernarea pentru România va continua”

1 lună in urmă 32


Klaus Iohannis, președintele României a transmis, marți, că se vor găsi cele mai bune soluții pentru a depăși criza guvernamentală din România. Anunțul a fost făcut de șeful statului într-o declarație de presă susținută în cadrul Reuniunii Anuale a Diplomației Române.


„În România se respectă valorile democratice, Constituția țării și chiar dacă avem acum o criză guvernamentală, nu ne abatem de la parcursul nostru european și euroatlantic. Vom găsi o soluție bună și pentru această criză. Acesta este mesajul pe care vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să îl transmiteți în statele în care reprezentați țara noastră. România continuă să fie o țară stabilă care nu deraiază de la angajamentele asumate. Vă garantez că vom găsi cele mai potrivite soluții pentru actuala criză politică și guvernarea pentru România și pentru români va continua”, a declarat Klaus Iohannis, marți, în cadrul videoconferinței susținută la Palatul Cotroceni.


Șeful statului a participat la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române, eveniment care a început la ora 13:00. Totodată, la eveniment participă și premierul Florin Cîțu.


În după-amiaza zilei de marţi este stabilită o întâlnire pe tema crizei guvernamentale între preşedintele Klaus Iohannis şi Dan Barna, copreşedintele USR PLUS. Dacian Cioloş, celălalt copreşedinte va lipsi de la întâlnire pentru că este la Paris, la un eveniment organizat de preşedintele Macron.


În această dimineață, începând cu ora 9.00, vicepremierul Dan Barna şi miniştrii USR-PLUS Ioana Mihăilă, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Ciprian Teleman și Cristian Ghinea au mers la Guvern pentru a-şi depune demisiile anunţate aseară, atunci când Barna a spus că premierul Florin Cîțu „a dinamitat conștient și perfect responsabil această coaliție”.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă