Klaus Iohannis, despre „contrele” dintre PNL și USR-PLUS din Guvern: „Au fost oarece afirmații mai puțin fericite. Protocolul nu taie din atribuțiile nimănui”

3 săptămâni in urmă 23

 InquamPhotos/Octav Ganea Klaus Iohannis despre contrele din Guvern Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Primele declarații publice ale președintelui Klaus Iohannis despre criza din coaliția de guvernare au fost făcute miercuri, în timpul vizitei la centrul mobil de vaccinare din Afumați. 

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 13:15

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„Despre anumite contre din guvern, cu siguranță ați urmărit atent ce s-a întâmplat, au fost oarece afirmații mai puțin fericite din diferite părți. (...) 

În ce privește protocolul , au negociat o formă de înțelegere politică care nu taie din atribuțiile nimănui. S-au înțeles partenerii de coaliție să existe o formă aprofundată de consultare. Este bine.  În orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine”, a menționat Iohannis.

Președintele a anunțat că noul ministru al Sănătății va fi instalat în această seară dar nu a dorit să confirme numele avansat de USR-PLUS - secretarul de stat Ioana Mihăilă, medic endocrinolog.

„Despre numirea noului ministru veți afla pe parcursul zilei și vom vorbi mai în detaliu atunci. (...) E nevoie de reformă, trebuie sa facem spitalele mai performante, mai sigure. Și despre aceste lucruri voi vorbi în această seară, când vom avea ceremonia pentru un nou ministru al Sănătății. (...)

Suntem pe locul trei în Europa, la vaccinare, nu-i puțin lucru pentru o țară și cu toate problemele politice pe care acum tocmai le-am depășit”, a mai spus Iohannis.

Miercuri, președintele a vizitat primul centru mobil de vaccinare din țară, situat lângă București.

Citește și Klaus Iohannis: „Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat pandemia! Nu restricțiile înlătură pandemia!”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă