Klaus Iohannis, declarații după ședința CRUCIALĂ despre debutul noului an școlar

1 lună in urmă 27

Președintele României - Klaus Iohannis Președintele României - Klaus Iohannis

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, va sustine astazi, 26 august, ora 18:20, o declaratie de presa la Palatul Cotroceni.

JOI, 26 AUGUST 2021, 18:08

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET

Președintele Klaus Iohannis i-a convocat, astăzi, la Palatul Cotroceni pe miniștrii Educației și Sănătății, Sorin Cămpeanu, și respectiv, Ioana Mihăilă. Subiectul dicuțiilor vizează începerea noului an școlar.

Încă de la finalul săptămânii trecute, atât ministrul Educației, cât și cel al Sănătății au avut mai multe apariții publice în care au comunicat noile reguli și măsuri de funcționare a unităților de învățământ, din 13 septembrie, în contextul valului 4 al pandemiei de coronavirus. 

În prezent, știm deja că școlile vor fi deschise la nivelul întregii țării, pe 13 septembrie, pragul critic care va schimbat scenariul de funcționare al unităților de învățământ fiind stabilit la 6 infectări la mia de locuitori.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a afirmat recent că sunt analizate două ipoteze în situația în care incidenţa infectărilor cu COVID 19 este mai mare de 6 la mie, respectiv învăţământului online sau în sistem hibrid (vaccinaţii - prezenţă fizică, nevaccinaţii - online). Scenariul hibrid nu este însă agreat de Consiliul Naţional al Elevilor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă