Klaus Iohannis, declarații după împăcarea din coaliție: Ce măsuri propune președintele pentru revenirea la normalitate

3 săptămâni in urmă 9

Președintele României - Klaus Iohannis Președintele României - Klaus Iohannis

Klaus Iohannis - președintele României va susține, miercuri, începând cu ora 19.00, declarații de presă la Palatul Cotroceni.

MIERCURI, 21 APRILIE 2021, 16:12

SURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: Monica Vasilescu

Klaus Iohannis va face declarații, cel mai probabil, despre situația actuală a pandemiei cu referiri la parcursul campaniei de vaccinare.

Klaus Iohannis a spus că România are, în prezent, suficiente doze de vaccin: „Așa numitele restricții nu înlătură impactul, doar diminuează impactul. Există o singură cale de ieșire din pandemie și asta este vaccinarea. Avem tot mai multe tipuri de vaccin la dispoziție, ele pot fi folosite, sunt verificate, sunt sigure și previn apariția unor forme grave ale bolii. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să facem concedii, să plecăm unde dorim și contez pe voi toți”.

Nu este exclus ca președintele să se refere și la împăcarea din coaliția de guvernare, despre care a spus că este convins că va funcționa bine.

„În ce privește protocolul, au negociat o formă de înțelegere politică care nu taie din atribuțiile nimănui. S-au înțeles partenerii de coaliție să existe o formă aprofundată de consultare. Este bine. În orice coaliție e bine ca aceste reguli de colaborare să fie bine gândite și puse în practică. Eu sunt convins că de acum coaliția va funcționa mai bine”, a menționat Klaus Iohannis, miercuri, aflat la inaugurarea centrului mobil de vaccinare covid din Afumați.

Klaus Iohannis, despre restricțiile din Noaptea de Înviere: „Creștinii vor putea să participe la slujbe. Biserica va organiza așa cum este datina”

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă