Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră: „Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia”

2 săptămâni in urmă 13

Vizita preşedintelui Klaus Iohannis vine în contextul în care de astăzi începe vaccinarea în centrele mobile din România.

Principalele declaraţii ale preşedintelui Klaus Iohannis

„Este o nouă etapă a campaniei de vaccinare. Suntem foarte aproape de capacitatea pe care ne-am dorit-o de 100.000 de persoane pe zi.

Sunt foarte mulţumit de cum a decurs campania de vaccinare.

De pe altă parte sunt foarte bucuros că foarte multă lume vine la vaccinare”, a declarat preşedintele.

„Vom continua campania de vaccinare. Vom găsi noi modalităţi pentru a veni în întâmpinarea cetăţeanului”.

„Am văzut că în aceste zile s-a dezbătut foarte mult pro-contra restricţii, pro-contra vaccinare.

„Suntem în continuare în plină pandemie. Să nu aibă cineva impresia că dacă a venit primăvara s-a terminat cu pandemia”

„Aceste restricţii doar diminuează impactul”

„Vaccinurile sunt sigure şi previn apariţia unor forme grave a bolii

„Doar vaccinarea în masă ne permite să ieşim din pandemie. Doar vaccinarea ne permite ca la vară să mergem în concediu, la spectacole”

„Contez pe voi toţi să participaţi la această campanie de încurajare a vaccinării”

„O veste tristă. Există un incendiu la un spital de psihiatrie din Slatina. Datele de până acum ne arată că persoanele nu sunt rănite. Pompierii intră acolo. Situaţia va fi prezentată de cei care sunt a acolo. Deocamdată, nu este atât de grav pe cât ar fi putut să pară.

Semnalul de alarmă e clar. E nevoie de reformă. Trebuie să facem spitalele mai performante, mai sigure”

Klaus Iohannis, despre contrele dintre PNL şi USR privind campania de vaccinare

„Despre numirea noului ministru veţi afla pe parcursul zilei planificarea noastră. Vom vorbi mai în detaliu atunci.

Despre anumite contre din Guvern, aţi urmărit cu atenţie ce s-a întâmplat. Au fost oarece anumite afirmaţii nefericite.

Haideţi să revenim la campania de vaccinare. Campania de vaccinare este un succes. Suntem la peste două milioane de persoane vaccinare. Este o reuşită certă.

Campania de vaccinare până acum a fost un succes şi va fi un succes până la sfârşit. Am anunţat încă din toamna anului trecut că vom fi pregătiţi.

Până în vară vom fi pregătiţi să renunţăm la foarte multe restricţii. Putem să ne gândim la renunţarea graduală a mai multor restricţii.

Astăzi, 21 aprilie, a început vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe miercuri, conform unui anunţ făcut de preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă.

„Începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile. (…) Avem 14 judeţe identificate în care vom demara pentru moment această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, şi alte judeţe. (…) Avem şapte judeţe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte judeţe, acolo unde există spaţii adecvate, vom aloca doar echipe mobile împreună cu tot ce au nevoie pentru a efectua vaccinarea în spaţiile deja amenajate”, a explicat, marţi, şeful CNCAV, citat de Agerpres.

El a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

Valeriu Gheorghiţă a informat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

„Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus medicul militar.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, întâlnire cu Maia Sandu la Palatul Cotroceni. Preşedintele Republicii Moldova, întâlnire şi cu Florin Cîţu

De asemenea, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a anunţat marţi că vor fi operate modificări în ceea ce priveşte modalitatea de programare pentru imunizare împotriva noului coronavirus. El a explicat că se ia în calcul imunizarea împotriva SARS-COV2 în spitalele non-COVID.

Citeşte şi: Astăzi a început vaccinarea anti-Covid în centrele mobile din țară. În prima etapă au intrat 14 judeţe. Anunţ oficial de la MApN

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă