Klaus Iohannis, de ziua minorităților naționale: Avem o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre

4 săptămâni in urmă 34

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj oficial, de Ziua Minorităţilor Naţionale din România.

„Cetăţenii care aparţin minorităţilor naţionale din România aduc o contribuţie esenţială la coeziunea societăţii noastre. Astăzi, cu prilejul Zilei care le este dedicată, le transmit gândurile mele de apreciere, împreună cu urarea de a întâmpina noul an în bunăstare şi sănătate. În vremurile dificile pe care societatea românească în ansamblul ei le-a traversat în ultima perioadă, solidaritatea şi respectul pentru aproapele nostru ne-au ajutat să depăşim momente dificile şi, indiferent de limba maternă sau de apartenenţa confesională, să rămânem angajaţi în proiectul nostru comun de libertate şi prosperitate”, a afirmat Iohannis.

Mesajul său a fost prezentat de către consilierul prezidenţial Sergiu Nistor, la evenimentul dedicat sărbătoririi „Zilei Minorităţilor Naţionale”, organizat de Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Şeful statului a menţionat şi că în România este o diversitate etnică „remarcabilă”, care, de-a lungul timpului, „şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre”.

„Celebrăm astăzi cultura minorităţilor, identitatea lingvistică şi religioasă, dar şi o istorie veche de secole a convieţuirii acestora cu majoritatea pe teritoriul României. Este o diversitate etnică remarcabilă, care, de-a lungul timpului, şi-a pus amprenta decisiv asupra dezvoltării societăţii noastre. Ziua Minorităţilor Naţionale este un bun prilej de a conştientiza că doar împreună putem construi o Românie modernă, bazată pe valorile europene fundamentale, în care să nu fie loc pentru rasism, xenofobie şi intoleranţă. La mulţi ani tuturor cetăţenilor care aparţin minorităţilor naţionale din România!”, a mai transmis preşedintele Iohannis.

sursa foto: captură presidency.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă