Klaus Iohannis: „Carantinarea pentru București nu este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare”

3 săptămâni in urmă 1


Președintele Iohannis a afirmat că restricțiile din București „sunt necesare acolo unde sunt aglomerații”, în contextul în care rata de infectare din București continuă să crească, ajungând astăzi la 6,37 la mia de locuitori.


„Situația din București este complicată știu că au fost multe discuții și cred că pentru București este nevoie să se ia măsuri suplimentare. Sper ca cei din Comitetul bucureștean să fie înțelepți și să înțeleagă acest lucru. Restricții probabil sunt necesare acolo unde sunt aglomerații și este nevoie de a le reduce în special în weekend, probabil vor trebui schimbate orele de deschidere și pentru magazine și mall-uri”, a anunțat Klaus Iohannis, miercuri, într-o declarație de presă, susținută la o acțiune de împădurire din Dăbuleni.


Șeful statului a venit și cu precizări legate de posibilitatea carantinării Capitalei.


Să nu facem o confuzie între restricții suplimentare și carantinare. Nu cred că în această etapă carantinarea pentru București este o soluție, dar restricții suplimentare sunt necesare pentru că nimeni nu își dorește să ajungem în situația de avarie și să nu mai putem gestiona valul trei.

Klaus Iohannis:

Președintele a mai precizat că nici el, nici Guvernul, nu sunt de acord cu impunerea unei carantine naționale.


„Am discutat aceste chestiuni cu premierul, alţi membri din Guvern, şi discutăm foarte des la nivel de Consiliul European despre aceste chestiuni şi în acest weekend vom avea o întâlnire în format videoconferinţă pe tema pandemiei. Pentru România nu dorim o carantină naţională pentru că nu rezolvă problema şi nu e aceeaşi situaţie în fiecare localitate. Restricţiile actuale rămân în vigoare, iar unde rata de infectare creşte se vor lua alte suplimenta măsuri şi se vor impune restricţii cum probabil vor fi cele care probabil vor fi luate pentru Bucureşti cu limitarea circulaţiei într-un fel în weekend”, a mai transmis șeful statului.


Între timp, rata de infectare din București a urcat, miercuri, la 6,37 la mia de locuitori.


Alin Stoica, prefectul Capitalei, a explicat, marți, într-o conferință de presă motivul pentru care nu s-a impus măsura carantinei pentru București.


„Bucureștiul, dacă este să judecăm, are cam 25% din economia națională. Este o aglomerare urbană destul de mare, trebuie luate în calcul toate aceste elemente în momentul în care se impun aceste măsuri și să știm dacă aceste măsuri au o eficiență.”, a transmis Alin Stoica, marți, după ședința de la Prefectură, într-o conferință de presă transmisă de televiziuni.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă