Klaus Iohannis: Capacitatea Portului Cosntanța Trebuie îmbunătățită, pentru exportul de cerealelor din Ucraina

5 zile in urmă 22

Capacitatea Portului Constanţa trebuie îmbunătăţită sau cel puţin adaptată condiţiilor actuale, a declarat marţi preşedintele Klaus Iohannis, care şi-a exprimat speranţa menţinerii înţelegerii privind tranzitul cerealelor din Ucraina pe Marea Neagră.

Preşedintele Klaus Iohannis participă marţi şi miercuri, la New York, la cea de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. După discursul susținut în plen, președintele a răspuns întrebărilor puse de jurnaliști.

Întrebat în legătură cu exportul de cereale din Ucraina, Iohannis a răspuns: "Lucrurile ţin de capacitatea logistică şi ea este oarecum limitată, drumurile sunt cele pe care le ştim, căile ferate sunt cele pe care le ştim şi aici deja Guvernul a făcut o investiţie importantă pentru a permite aducerea vagoanelor de tren pe linie lată, cum este în Ucraina, la noi în port.

Este clar că trebuie îmbunătăţită sau cel puţin adaptată condiţiilor actuale capacitatea Portului Constanţa, care este cel mai mare port pentru exportul grânelor din Ucraina, dar aceste lucruri nu se schimbă de pe o lună pe alta.

Ceea ce am făcut noi până acum a fost să facilităm cât de mult se poate pe infrastructura existentă, de aceea am salutat şi acea înţelegere facilitată de secretarul general al ONU pentru a permite exportul de grâne pe Marea Neagră direct din Ucraina. Lucrurile trebuie să fie diversificate, noi lucrăm în continuare la îmbunătăţirea infrastructurii logistice în România, sper să se menţină înţelegerea pe tranzitul pe Marea Neagră (...). Ucraina este un furnizor de prim rang pentru alimentaţie pe plan global".

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă