Klaus Iohannis: „Campania de vaccinare merge foarte bine. Avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie”

1 lună in urmă 2

 Administrația PrezidențialăKlaus Iohannis, președintele României Foto: Administrația Prezidențială

Campania de vaccinare anti-COVID merge foarte bine, a declarat, miercuri, Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Șeful statului spune că, în ritmul crescut de vaccinare din ultimele săptămâni, până în vară „avem speranța să ieșim din pandemie”.

. Șefu lstatului

MIERCURI, 17 FEBRUARIE 2021, 18:35

SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana Stanescu

„Dați-mi voie să fac o remarcă și despre campania de vaccinare, care merge foarte bine.

Suntem, în continuare, în topul european la toți parametrii și vom avea, în zilele acestea, deja persoana numărul 1.000.000 care va fi vaccinată.

Ritmul crește de la o săptămâna la alta și cu toții avem speranța ca până în vară să ieșim din pandemie, sigur, cu vaccinarea și cu respectarea restricțiilor până atunci”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, în declarația de presă de miercuri.

De la începerea campaniei de vaccinare, în 27 decembrie 2020, până miercuri, România a ajuns la un număr de 1.240.408 persoane vaccinate, cu toate cele trei seruri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca, din această săptămână. Dintre cele peste 1,24 milioane de persoane vaccinate, 43.319 au fost imunizate doar în ultimele 24 de ore, potrivit raportării zilnice a Comitetului Național de Coordonare a Vaccinării (CNCAV).

Bilanțul epidemic la aproape un an de la izbucnirea COVID-19 în țara noastră a ajuns la 768.785 de persoane infectate cu noul coronavirus și la 19.588 de decese. Pe de altă parte, în ultimul an au fost declarați vindecați 714.709 pacienți.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă