Klaus Iohannis, atac dur la USRPLUS: Prin alianța cu AUR trădează voința cetățenilor/ Joc politic meschin, România riscă o criză politică profundă/ Prin depunerea moțiunii, s-au discreditat iremediabil

1 lună in urmă 25

Președintele Klaus Iohannis s-a poziționat în mod categoric de partea premierului Florin Cîțu în criza guvernamentală provocată miercuri prin demiterea fostului ministru al Justiției Stelian Ion. Mesajul președintelui Iohannis a venit sâmbătă, la prânz, pe Facebook, nu printr-un comunicat al administrației prezidențiale.

Iohannis atacă dur alianța condusă de Dan Barna și Dacian Cioloș spunând că este ”un semnal îngrijorător” că USRPLUS a format ”o nouă alianță” alături de AUR pentru a înlătura de la guvernare echipa condusă de Florin Cîțu.

Președintele consideră că această colaborare dintre USRPLUS și AUR este ”un afront adus românilor” și susține că alianța lui Cioloș și Barna ”s-a discreditat iremediabil” în fața propriului electorat, subliniind că România riscă să fie aruncată ”într-o profundă criză economică și socială”.

Iohannis a caracterizat acțiunea USRPLUS drept ”un joc politic meschin” și a cerut reprezentanților alianței să ”pună capăt acestor gesturi politice iresponsabile”.

Mesajul integral al președintelui Klaus Iohannis

Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.
Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.
Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.
Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.
Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă