Klaus Iohannis a vrut să fie printre primii români vaccinați anti-COVID

2 luni in urmă 1

De Veronica Micu.
Publicat: 20.12.2020, 14:57.
Actualizat: 20.12.2020, 14:57

Președintele Klaus Iohannis s-a oferit să fie printre primii români vaccinați împotriva COVID-19, dar nu s-a dorit să apară speculații, astfel că specialiștii au decis ca șeful statului să fie imunizat în a doua etapă a campaniei, odată cu demnitarii.

Klaus Iohannis a vrut să fie printre primii români care se vaccinează anti-COVID

Inquam Photos / Octav Ganea

Klaus Iohannis și-a arătat disponibilitatea de a fi printre primii români vaccinați anti-COVID. Președintele va fi imunizat în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei naționale.

Lt. Col. Valeriu Gheorghiță, preşedintele Comitetului naţional de coordonare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, a fost întrebat dacă președintele Klaus Iohannis și-a arătat disponibilitatea de a fi printre primii români vaccinați anti-COVID.

„Da. Dumnealui, în cadrul Grupului de lucru ne-a ridicat această propunere, să o evaluăm și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit, pentru că, dintr-un gest care este, până la urmă, pentru a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații și nu am dori acest lucru, pentru că se distruge credibilitatea noastră și toată munca”, a spus medicul Valeriu Gheorghiță la Digi 24, potrivit Mediafax.

Astfel, Klaus Iohannis va fi imunizat în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei naționale.

Iohannis, întrebat dacă se va vaccina public anti-Covid: "Da, cu plăcere, cum să nu"

În 25 noiembrie, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina public, dacă va fi nevoie şi gestul să va ajuta la încrederea populaţiei în vaccinul anti-Covid.

Reporterul Observator Francesca Simionescu l-a întrebat pe preşedinte dacă este dispus să se vaccineze public, în momentul în care România va avea vaccinul anti-Covid, iar preşedintele Iohannis a precizat că o va face, dacă "ajută cu ceva".

Klaus Iohannis: "Daca se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. N-am nicio problemă. Personal, sunt pentru vaccinare".

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite prin formularul Fii Observator, pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

klaus iohanni vaccinare vaccin anti-covid coronavirus
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă