Klaus Iohannis a propus să fie printre primii români vaccinați anti-COVID. De ce a fost refuzat de specialiști

2 luni in urmă 27


Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, spune că "după ce ne-am consultat cu toți experții", s-a stabilit că "nu este de dorit acest lucru, pentru că [...] se pot crea alte speculații".


"Dumnealui (n.r. - Klaus Iohannis), în cadrul Grupului de lucru, ne-a ridicat, dacă vreți, această propunere, să o evaluăm. Și răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toți experții, că nu este de dorit acest lucru, pentru că, dintr-un gest care până la urmă se dorește a convinge și a întări încrederea în vaccinare, se pot crea alte speculații și nu am dorit acest lucru, pentru că se distruge toată credibilitatea noastră și toată munca de până acum”, a spus Valeriu Gheorghiță la Digi24.


Drept urmare, președintele Klaus Iohannis nu va fi în prima categorie de vaccinare. "Președintele este în etapa a doua de vaccinare, conform strategiei. Din acest punct de vedere, domnul președinte a și anunțat că se va vaccina atunci când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare", a precizat medicul infecționist militar.


Pe 25 noiembrie, întrebat la o conferință de presă dacă se va "vaccina public în momentul în care vom avea un vaccin anti-COVID, pentru a da încredere celor mai sceptici", șeful statului a răspuns afirmativ.


Dacă se crede că asta ar ajuta, da, cu plăcere, cum să nu. Nu am nicio problemă cu asta. Deci, eu sunt pentru vaccinare, dacă asta a fost o întrebare indirectă. Personal, sunt pentru vaccinare.

Klaus Iohannis, pe 25 noiembrie:

Mâine, 21 decembrie, Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de emitere a autorizării pentru vaccinul Pfizer.


Apoi, pe 23 decembrie, se va emite autorizarea de punere pe piață și pe 26 decembrie, simultan în cele 27 de țări membre ale Uniunii Europene, vor fi distribuite primele doze de vaccin.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă