Kim Jong Un recunoaşte pentru prima dată o greşeală. Planul cincinal al Coreei de Nord a eşuat

2 luni in urmă 1

Kim Jong Un, liderul Coreei de Nord, a recunoscut în cadrul Congresului extraordinar al Partidului Muncitoresc că planul său cincinal în politici economice a eşuat, după cum relatează Agerpres.

Acest congres este primul după cinci ani şi al 8-lea din istoria Coreii de Nord. El este organizat cu două săptămâni înainte de instalarea în funcţie a preşedintelui american ales, Joe Biden.

Relaţiile cu Statele Unite sunt în impas de când negocierile, lansate de preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, şi Kim Jong Un, sunt în punct mort.

Ţara este supusă, de asemenea, unei presiuni financiare intense, pandemia de coronavirus şi inundaţiile din vară punând la grea încercare o economie şi aşa în dificultate.

„Al 8-lea Congres al Partidului Muncitorilor din Coreea s-a deschis la Phenian”, a anunţat agenţia oficială de presă KCNA.

„Conducătorul suprem a trecut în revistă succesele strălucite obţinute de partidul şi poporul nostru”, a adăugat KCNA.

Kim Jong Un recunoaşte că planul său cincinal a eşuat

„El a mai analizat erorile apărute în eforturile depuse pentru aplicarea strategiei cincinale”, a adăugat agenţia nord-coreeană de presă.

Ţara suferă din cauza unei gestionări defectuoase a economiei şi precedentul plan a fost abandonat discret la începutul anului.

În august, o sesiune plenară a Partidului Muncitorilor a recunoscut că „obiectivele vizând ameliorarea economiei naţionale au fost întârziate serios”.

Coreea de Nord a fost lovită grav şi de sancţiunile internaţionale destinate să constrângă Phenianul să renunţe la programele sale nuclear şi balistic care au cunoscut un progres rapid sub conducerea lui Kim Jong Un.

Organizând acest congres înainte de învestirea lui Joe Biden, liderul nord-coreean „ar dori mai repede să anticipeze în loc să reacţioneze la deciziile administraţiei Biden”, a estimat Leif-Eric Easley, profesor la Universitatea Ewha din Seul.

Între insulte şi strângeri de mână, Kim Jong Un şi Donald Trump ar avut o relaţie fluctuantă. Dar actualul preşedinte american nu i-a inspirat niciodată Phenianului ura inspirată de Joe Biden, un „câine turbat” care ar trebui „bătut până la moarte”. La rândul său, preşedintele ales al SUA l-a catalogat pe liderul comunist drept un „vagabond”.

Citeşte şi: Congresul american validează miercuri alegerile prezidenţiale. Ciocniri între susţinătorii lui Trump şi activiştii Black Lives Matter

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă