Kim Jong Un, gestul care dă fiori în toată lumea - Liderul nord-coreean a testat o nouă rachetă hipersonică

1 săptămână in urmă 20

Kim Jong Un Kim Jong Un

Presa de stat nord-coreeană a informat miercuri despre testarea cu succes a unei rachete hipersonice, precizând că liderul Kim Jong Un a participat la lansare pentru prima dată după mai bine de un an, transmite Reuters.

MIERCURI, 12 IANUARIE 2022, 07:17

SURSĂ: Realitatea.net AUTOR: Dan Istratie

Autorităţile din Coreea de Sud şi Japonia au detectat marţi lansarea unui proiectil, care a atras critici din partea autorităţilor de la Washington şi Tokyo, precum şi exprimarea îngrijorării din partea secretarului general al ONU.

Acesta a fost cel de-al doilea test în mai puţin de o săptămână, evidenţiind promisiunea de Anul Nou a liderului de la Phenian de a consolida dotarea armatei nord-coreene cu tehnologie de ultimă oră într-un moment în care discuţiile cu Coreea de Sud şi Statele Unite sunt într-un punct mort.

"Testul a avut ca scop verificarea finală a specificaţiilor tehnice generale ale sistemului de arme hipersonic dezvoltat", a informat agenţia de ştiri KCNA."Manevrabilitatea superioară a vehiculului cu alunecare hipersonică a fost verificată mai pregnant prin testul final".

Kim Jong Un i-a îndemnat pe oamenii de ştiinţă din domeniul militar să accelereze în continuare eforturile de consolidare a puterii militare strategice a ţării, atât în privinţa calităţii, cât şi a cantităţii, şi să continue să contribuie la modernizarea armatei.

A fost prima dată de la începutul anului 2020 când liderul nord-coreean a participat oficial la testarea unei rachete.

"Prezenţa sa ar sugera o atenţie deosebită pentru acest program", a comentat pe Twitter Ankit Panda, membru senior al Carnegie Endowment for International Peace, cu sediul în SUA.

REALITATEASPORTIVA.NET


REALITATEASTAR.NET


TABU.RO


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă