Kevin Spacey este obligat să plătească aproape 31 de milioane de dolari, din cauza acuzațiilor de hărțuire sexuală

1 săptămână in urmă 18

Kevin Spacey a pierdut rolul principal al politicianului din „House of Cards” și va plăti o despăgubire consistentă studioului MRC, după ce a fost acuzat că a creat un mediu de lucru „toxic” pe platourile de filmare prin faptul că ar fi făcut comentarii grosolane și ar fi atins tinere angajate fără consimțământ, informează BBC, citat de Digi 24.

Actorul în vârstă de 62 de ani a fost obligat să plătească aproape 31 de milioane de dolari studioului MRC care a realizat serialul de succes al Netflix „House of Cards”, conform unei decizii luate de un mediator.

Potrivit hotărârii luate anul trecut dar anunțată, luni, după ce avocații studioului MRC au depus o cerere în instanță pentru a confirma sentința, actorul a fost penalizat pentru încălcarea contractului, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Kevin Spacey, care s-a confruntat începând cu 2017 cu mai multe acuzații de agresiune sexuală pe care le-a negat, a fost concediat de MRC și Netflix din „House of Cards” și scos din distribuția serialului. Ca urmare, studioul a declarat că a pierdut milioane de dolari, deoarece începuse deja să lucreze la următorul sezon, potrivit presei americane.

Ulterior, MRC a intentat procesul în ianuarie 2019, încercând să recupereze costurile. Avocații ambelor părți au audiat peste 20 de persoane în cadrul unei audieri de arbitraj confidențiale de opt zile, în februarie 2020, relatează Variety. Publicația a adăugat că hotărârea de 46 de pagini luată cinci luni mai târziu rămâne confidențială, potrivit Mediafax.

Cu toate acestea, petiția înaintată luni de MRC la Curtea Superioară din Los Angeles confirmă faptul că a fost luată o hotărâre în favoarea studioului. Spacey și companiile sale de producție, M Profitt Productions și Trigger Street Productions, trebuie să plătească daune, onorarii de avocați și cheltuieli de judecată în valoare de aproximativ 31 de milioane de dolari.

Kevin Spacey a făcut apel împotriva deciziei, dar acesta a fost respins luna aceasta.

Actorul de 62 de ani a fost una dintre primele figuri importante de la Hollywood care au fost acuzate public de comportament necorespunzător în urma scandalului Harvey Weinstein, în timp ce mișcarea #MeToo lua amploare.

FOTO: EPA

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă