Kelemen: Opinia UDMR este ca invatamantul clasic trebuie reluat din 8 februarie, in special gradinitele, clasele primare si terminale a VIII-a si a XII-a

1 lună in urmă 1

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirma ca opinia reprezentantilor formatunii este ca invatamantul clasic trebuie reluat din 8 februarie, in special gradinitele, clasele primare si terminale a VIII-a si a XII-a. El mentioneaza ca UDMR incearca sa "impuna" aceasta opinie si partenerilor de guvernare.

"Opinia UDMR - pe care incercam sa o impunem si partenerilor de guvernare - este ca invatamantul clasic trebuie reluat din 8 februarie, semestrul 2 al anului scolar, in special gradinitele, clasele primare si terminale a VIII-a si a XII-a", a afirmat Kelemen, miercuri, intr-o postare pe Facebook.

El a sustinut ca redeschiderea partiala a gradinitelor si scolilor ar insemna ca elecii ar invata intr-un mediu controlat.

"Am spus in campania electorala si sustinem in continuare ceea ce spun expertii in domeniul educatiei: prin redeschiderea partiala a gradinitelor si scolilor prescolarii si elevii vor invata intr-un mediu controlat, deoarece cadrele didactice fac tot posibilul ca sa respecte regulile de sanatate publica.

In gradinite si scoli, supravegherea si evaluarea zilnica a starii de sanatate pot fi rezolvate, iar, in caz de infectare, pacientul se poate adresa mai repede medicului, iar mediul sau poate fi monitorizat eficient", a afirmat Kelemen.

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a anuntat ca Guvernul va adopta o OUG pentru continuarea invatamantului exclusiv online pana in 8 februarie, dar a afirmat ca isi doreste ca semestrul al doilea sa se deruleze "in maniera clasica".

Citeste si: Mai multe adolescente dezvaluie discutii cu tenta sexuala si propuneri indecente facute de Alexandru Cumpanasu: "Mi-a propus sa fac sex cu sotia si el sa priveasca"


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă