Kelemen Hunor (UDMR): Nimeni nu poate verifica și sancționa românii care nu respectă îndemnurile Ursulei von der Leyen, în contextul crizei energetice!

4 zile in urmă 34

Liderul partidului aflat la putere, alături de PSD și PNL, susține că Ursula von der Leyen nu poate impune și monitoriza consumul românilor de căldură și curent electric, ci doar transmite recomandări.

„Este o intenţie, o dezbatere, o decizie obligatorie în ceea ce priveşte statele membre nu a fost luată. Urmează o şedinţă a miniştrilor Energiei la sfârşitul lunii. Anumite chestiuni pot fi făcute, altele nu. Poţi da recomandări, dar obligativitatea e greu de făcut. Cine controlează? Trebuie să înfiinţezi poliţia de termometru, de temperatură în casă, sau ce vrei să faci?

Nu poţi să compara cât consumă un neamţ, şi de acolo să reduci cu 15%, şi cât consumă mama mea la ţară, şi de acolo să reduci 15%. Înseamnă că trebuie să stea în întuneric, fiindcă sunt 3,5 -4 milioane de utilizatori care consumă sub 100 de kW în România, care înseamnă un frigider şi 2-3 becuri în casă. Ce să reduci de acolo? Frigiderul sau stingi lumina de tot”, a declarat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor, UDMR: „Nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta!”

A impune cetățenilor să stea în case la temperaturi de sub 20 de grade Celsius reprezintă o aberație, a avertizat liderul UDMR.

„Recomandări putem să facem. Fiecare om poate economisi un pic, dar nu poţi să spui să stai la 18 grade în casa ta. În instituţiile publice poţi reglementa altfel. Trebuie să ştim despre ce vorbim.

Cine va intra la mine în casă să verifice dacă sunt 19 sau 20 de grade, care va fi sancţiunea? Mă închide în casă, îmi taie gazul? Vor fi recomandări, dar trebuie să spunem clar că nu facem acest lucru pentru Comisia Europeană, ci pentru noi, pentru bugetul nostru”, a mai punctat Kelemen Hunor.

„Trebuie să apelezi la responsabilitatea oamenilor. E o perioadă grea, nu noi am creat criza şi vom plăti cu toţii preţul războiului, al nebuniei preşedintelui Putin”, a concluzionat Hunor.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă