Kelemen Hunor spune că România poate funcționa fără un guvern cu puteri depline până la jumătatea lunii noiembrie

1 săptămână in urmă 21

Miercuri, 13 Octombrie 2021, ora 17:03

115 citiri

Kelemen Hunor spune că România poate funcționa fără un guvern cu puteri depline până la jumătatea lunii noiembrie

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a declarat miercuri, 13 octombrie, că nu ar fi o grabă instalarea unui Executiv cu puteri depline, așa cum afirma marți premierul desemnat Dacian Cioloș. Acesta a afirmat că România poate funcționa așa până la jumătatea lunii noiembrie. E nevoie de un Guvern cu puteri depline pentru a face bugetul pe anul viitor.

Precizările vin în contextul în care Dacian Cioloș discută azi cu liderii PNL, UDMR și cel al minorităților în încercarea de a reface coaliția.

„Reacția noastră, atitudinea noastră, depinde enorm de mult de cum prioritizează un premier desemnat problemele și care este soluția la problemele care sunt extrem, extrem de arzătoare.

Este nevoie. Dar se pot găsi soluții cu un guvern interimar încă 2, 3, 4 săptămâni, nu mai mult. Fiindcă trebuie să trimiți bugetul în Parlament. Plafonarea prețurilor o putem face în Parlament, probabil că o putem face săptămâna următoare. Discuțiile sunt deja în derulare cu parlamentarii și există o soluție de a plafona prețurile prin lege. Deci acest lucru se poate rezolva. La pandemie are Guvernul, indiferent ce Guvern, pârghiile necesare de a interveni permanent, în fiecare zi, în fiecare moment. Pentru buget nu există posibilitatea guvernului interimar. Totuși, nu poți să treci în anul viitor fără buget”, a declarat Kelemen Hunor la DigiFM.

Liderul UDMR nu este optimist înaintea discuțiilor cu premierul desemnat Dacian Cioloș pentru refacerea coaliției cu PNL, UDMR și minoritățile naționale.

„În funcție de discuții putem să mergem mai departe sau să spunem că asta a fost o discuție, nu se poate reface coaliția. Trebuie să vedem capacitatea lui Dacian Cioloș de a forma o majoritate, o coaliție. Omul politic, într-o astfel de situație, dă dovadă de calitățile de om politic și în momentul în care are capacitatea de a coagula o majoritate.

Nu sunt foarte optimist, recunosc. Eu am văzut că a reușit să coaguleze o majoritate acum câteva săptămâni. Totuși, a fost o majoritate de 281 de voturi. A fost un talent, o capacitate, o ambiție prin care a reușit să demonstreze că se poate forma o majoritate”, a mai spus Kelemen Hunor.

Citeste si:

Politica românească nu prea este în interesul cetățenilor

Faptul că USR a venit cu un program de guvernare și cu un premier, în timp ce PNL și PSD au venit cu mâinile în buzunare, doar în plimbare, la consultările de la Cotroceni, arată că USR...

 „Preşedintele ne-a spus că nu intenţionează să se implice direct în negocieri de alianţe între partide, deci din acest punct de vedere nu am aşteptări”

Premierul desemnat, Dacian Cioloş, afirmă că dacă USR va avea funcţia de prim ministru într-o coaliţie cu PNL şi UDMR ar fi normal să existe din partea partenerilor USR "pretenţia"...

Sursa: Ziare.com

DigiSport.ro

Digi24.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă