Kelemen Hunor: „Nu ne schimbăm opinia despre susţinerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la PNL şi USR să termine cu acuzaţiile, cu jignirile”

1 lună in urmă 22

Vineri, 29 Octombrie 2021, ora 19:59

141 citiri

Cu toate că a fost unul din partidele din coaliție care a sabotat reformele din programul de guvernare, liderul UDMR Kelemen Hunor a afirmat vineri, 29 octombrie, că Uniunea îşi asumă guvernarea, deoarece există realizări de care formaţiunea este mândră. El a cerut colegilor de la PNL şi USR „să termine cu acuzaţiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcţia bună”.

„Vineri am avut mai multe şedinţe in structurile interne ale Uniunii. Mai întâi cu preşedinţii organizaţiilor judeţene ai UDMR, iar apoi în şedinţa online a Consiliului Reprezentanţilor Unionali am luat decizia să continuăm munca împreună cu PNL într-un guvern minoritar.

Suntem conştienţi de faptul că astăzi încă nu există majoritate pentru învestirea guvernului în parlament, dar considerăm că este important să fim consecvenţi. Noi nu ne schimbăm opinia despre susţinerea guvernului la fiecare jumătate de oră. Cerem de la colegii noştri de la PNL şi USR să termine cu acuzaţiile, cu jignirile, pentru că nu aceasta este direcţia bună! Ţara nu va deveni astfel mai bună, doar rupturile vor deveni mai adânci în societate. Nu mai este timp de pierdut, trebuie să stăm la masa negocierilor, şi trebuie să deschidem o perspectivă mai lungă, mai largă. Avem valul patru al pandemiei, bugetul pentru anul viitor, proiectele asumate din PNRR care trebuie pregătite, rezolvate!”, a scris Kelemen Hunor, vineri pe Facebook.

El a mai spus că UDMR îşi asumă guvernare.

„Deci ne asumăm guvernarea: avem realizări, de care suntem mândri, deoarece deservesc întreaga societate, dar avem şi alte proiecte. În urma negocierilor, UDMR va primi conducerea unui portofoliu nou; conform şedinţei de vineri al Consiliul Permanent al Uniunii propunerile sunt: Kelemen Hunor viceprim-ministru, Cseke Attila în fruntea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Tánczos Barna la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Novák Eduárd la Ministerul Tineretului şi Sportului, iar Hegedüs Csilla a fost propusă în fruntea Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene”, a conchis liderul Uniunii.

Biroul Executiv al PNL a aprobat vineri programul de guvernare şi lista de miniştri din Cabinetul Ciucă, în care Alina Gorghiu va deţine portofoliul Justiţiei şi Cătălin Predoiu pe cel al Apărării.

Lista de miniştri a fost aprobată cu o singură abţinere, iar programul de guvernare, în unanimitate. Premierul desemnat, Nicolae Ciucă a declarat că, la cum arată situaţia şi cifrele, matematic, Guvernul nu are cum să treacă, darr, prin votarea, miercuri, a acestui Guvern, se poate câştiga timp în care partidele să găsească elementele comune.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat că acest Guvern va trece, strategia fiind să negocieze, până miercuri, cu fiecare parlamentar în parte, şi a menţionat că aceeaşi strategie a fost folosită când a fost dat jos Guvernul Dăncilă.

Citeste si:

USR spune că nu votează guvernul Ciucă. „Nu va fi votat nici de toţi parlamentarii PNL. Dacă va trece, va fi cu voturile PSD”

Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuş Moşteanu a anunţat, vineri, că USR nu va vota Guvernul Nicolae Ciucă, el precizând că singura şansă ca acest guvern să treacă este cu susţinerea PSD...

PNL îl așteaptă pe “faraonul” Iohannis să vină din Egipt și să negocieze cu Ciolacu SURSE

Liderii PNL așteaptă întoarcerea lui Klaus Iohannis din Egipt pentru a negocia o majoritate parlamentară, susțin surse politice pentru ziare.com. Președintele PNL Florin Cîțu se opune ca...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă