Kelemen Hunor: Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor

2 luni in urmă 1

UDMR susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, a declarat luni vicepremierul Kelemen Hunor, lider al formaţiunii. El a mai precizat că, în cadrul coaliției, nu există un acord cu privire la înghețarea pensiilor.

„Noi vom susţine eliminarea tuturor pensiilor speciale, fără nicio deosebire. Altă variantă nu vom susţine”, a declarat Kelemen Hunor, la Parlament.

Întrebat dacă susţine varianta USR referitoare la eliminarea pensiilor speciale ale demnitarilor, deputatul UDMR a arătat că nu există un acord în coaliţie pe această temă. „Asta este părerea lor, nu există un acord în coaliţie. Fiecare cetăţean este egal în faţa legii”, a spus Kelemen Hunor, care a adăugat că pensiile speciale trebuie eliminate pentru toate categoriile socio-profesionale.

Kelemen Hunor a menţionat că nu există un acord în coaliţie nici privind îngheţarea pensiilor.

„Nu există niciun acord pe îngheţarea pensiilor. În programul de guvernare şi în discuţiile avute înainte de a forma Guvernul, noi ne-am luat un angajament că pensiile vor creşte în 4 ani de zile cu acel procent de 40 şi ceva, cum este în lege, nu într-un an. (…) În funcţie de posibilităţile bugetare, trebuie să existe şi în acest an o creştere”, a adăugat el.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă