Kelemen Hunor: În momente critice, Vlad Voiculescu ar trebui să comunice cu mai multă empatie

3 săptămâni in urmă 16


Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat că are în continuare încredere în ministrul Sănătății, dar i-a recomandat lui Vlad Voiculescu să comunice „cu mai multă empatie", potrivit Digi24.


„Nu se pune problema să facem acum schimbări”, a ținut să oprească Kelemen Hunor orice speculație privind demiterea ministrului.


Președintele UDMR numește incidentul de luni seară de la Spitalul Victor Babeș drept „o defecțiune tehnică" care nu trebuie politizată și insistă că sistemul sanitar din România are nevoie de investiții.


„Nu este o perioadă fericită. Trecem cu toții prin această pandemie. Presiunea este din ce în ce mai mare și de un an de zile cu toții ne chinuim să asigurăm condițiile în sistemul de sănătate cu toate presiunile existente. Da, sunt multe improvizații pentru că investițiile au lipsit 30 de ani. Pe o infrastructură precară nu ai cum să faci minuni în 3 luni. Ne preocupă o investiție masivă în sistemul de sănătate”, a declarat Kelemen Hunor.


În chip similar cu declarațiile liberalilor de luni, liderul UDMR a precizat că responsabilitatea menținerii lui Vlad Voiculescu este asumată de USR.


„Responsabilitatea este asumată de colegii din USR. Cu toate că avem cu toții o părere, nu comentăm public mai mult decât este necesar. Sperăm să trecem cu responsabilitate prin acest moment. Nu se pune problema să facem acum schimbări. Când și dacă se face o schimbare va fi anunțată de prim-ministru. Criticile din PNL spre USR, nu comentez. Am încredere în Vlad Voiculescu. Am încredere că este în stare să gestioneze sistemul de Sănătate. În momente critice ar trebui să comunice cu mai multă empatie. Și deciziile trebuie să fie de o rapiditate ieșită din comun”, a mai declarat Kelemen Hunor.


Trei pacienți au murit, luni după-amiază, în unitatea mobilă de ATI de la Spitalul Victor Babeș din București. Poliția și Procuratura au deschis un dosar pentru ucidere din culpă și a audiat deja mai multe persoane, printre care și managerul spitalului.


Două variante iau în calcul anchetatorii, după tragedia de luni de la „Victor Babeș”, unde presiunea oxigenului în instalația de ventilație din TIR-ul ATI a crescut peste limita maximă permisă și a dus la blocarea ventilatoarelor – defecțiune tehnică și eroare umană.


 


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă