Kelemen Hunor i-a transmis președintelui Iohannis că speră ca viitoarea guvernare să fie stabilă / Liderul UDMR a mai discutat cu șeful statului și despre revizuirea Constituției

5 zile in urmă 9

Kelemen Hunor a precizat, luni după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, că a transmis şefului statului că există un program de guvernare, un acord politic şi că speră ca viitoarea coaliţiei de guvernare PNL-PSD-UDMR să reziste mai mult decât precedenta.

Liderul Uniunii a adăugat că au fost discuţii despre reforme, cât şi despre reviziunea Constituţiei, însă nu s-a intrat în detalii.

„Am spus că avem un program de guvernare stabilit cu PNL, PSD şi minorităţi. Am spus că avem un acord politic şi am decis să mergem pe varianta de premier prin rotaţie, pentru următorul an şi jumătate să fie Nicolae Ciucă şi apoi premier de la PSD. Dincolo de problemele foarte de actualitate, trebuie să te gândeşti ce reforme trebuie să faci pentru România şi am spus că, din punctul nostru de vedere, suntem obligaţi să facem reforme mai consistente, inclusiv revizuirea Constituţiei, dar nu am intrat în detalii. Am spus că am speranţa că vom avea o guvernare stabilă. Sper că va fi o perioadă mai lungă şi nu ca anul trecut. UDMR păstrează 3 portofolii”, a afirmat Kelemen Hunor, după participarea la consultările de luni de la Cotroceni cu şeful statului, alături de PNL şi PSD.

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă