Kelemen Hunor, decizie de ultimă oră cu privire la gratuitatea transportului pentru studenți. Milioane de tineri, în extaz

2 săptămâni in urmă 13

Discuțiile cu privire la eliminarea gratuității transportului cu trenul la studenți au aprins spiritele și au adus multe nemulțumiri în rândul celor afectați. Drept urmare, autoritățile au transmis informații diferite cu privire la soluționarea acestei nemulțumiri în rândul tinerilor. Pentru a lămuri situația, vicepremierul Kelemen Hunor a anunțat în urmă cu puțin timp că această decizie nu este finală, astfel că studenții mai pot spera la o minune.

“Sper că vom putea susține călătoriile studenților”

Kelemen Hunor a declarat în urmă cu puțin timp că decizia care i-ar putea priva pe studenți de transportul gratuit cu trenul nu este cea finală, existând discuții în acest sens la nivel de Minister al Transporturilor. Declarația acestuia a venit la scurt timp după ce premierul Cîțu a susținut că nu este nicio gravitate dacă studenții vor primi o reducere de 50%, așa cum beneficiau pe vremuri.

„Nu am încălcat o promisiune. În continuare, există o discuție la nivelul Ministerului Transporturilor și la Educație. Ordonanța de Urgență nu a fost adoptată ieri, a fost în prima lectură și mai este loc de discuții, în continuare.

Sper că vom putea susține călătoriile pentru studenți și vom găsi banii, pentru că aici nu am văzut că ar fi vorba despre sume uriașe, pentru a asigura studenților să meargă de la domiciliul lor până la facultate, până la destinație și înapoi, în așa fel încât să nu îngrădim în nici un fel transportul. Deci a fost o primă lectură, la ministerele de resort se continuă discuția”, a precizat vicepremierul, la RFI.

Ludovic Orban, despre decizia eliminării gratuității

Din păcate, nici fostul premier Ludovic Orban și nici actualul premier nu empatizează cu nevoia studenților de a beneficia gratuit de transportul cu trenul.

În urmă cu câteva zile, Ludovic Orban a declarat că este în discuție oferirea unui număr limitat de călătorii gratuite, astfel încât, studenții să se poate deplasa pentru studii.

„E o propunere prin care să se revină la vechiul sistem, să se deconteze un anumit număr de călătorii efectuate cu scopul deplasării în localitatea în care studenții își efectuează studiile, nu sistemul de gratuitate totală care a fost introdus de PSD”, a declarat Ludovic Orban.

De asemenea, Florin Cîțu a declarat ieri că urmărește revenirea la reducerea transportului cu trenul la 50%. Acesta a oferit exemplul altor țări care oferă pentru studenți reducere și nu gratuitate.

“Un alt subiect care a fost dezbătut și este în Ordonanța de Urgență: este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților. Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit Mediafax.

The post Kelemen Hunor, decizie de ultimă oră cu privire la gratuitatea transportului pentru studenți. Milioane de tineri, în extaz appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă