Kamala Harris și Jacinda Ardern se vor adresa sesiunii Parlamentului European, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii

1 lună in urmă 2

Vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, și prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern vor susține luni, de Ziua Internațională a Femeii, discursuri în plenul Parlamentului European și vor aduce un omagiu tuturor femeilor care s-au aflat în prima linie a pandemiei de coronavirus.

„Am onoarea să anunţ că vicepreşedinta SUA, Kamala Harris, şi prim-ministra Noii Zeelande, Jacinda Ardern, se vor adresa sesiunii noastre plenare prin intermediul unor înregistrări video”, a anunţat preşedintele Parlamentului European, David Sassoli, care va deschide luni după-amiază sesiunea legislativului european în cadrul căreia vor mai interveni şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedintele Consiliului European, Charles Michel.

În această zi de 8 martie, Parlamentul European „aduce un omagiu femeilor care lucrează în prima linie şi celor mai afectate de pandemie”, a scris Sassoli pe contul său de Twitter, conform Agerpres. Din cauza pandemiei, este prevăzut ca instituţiile europene să-şi concentreze pe reţelele sociale activităţile dedicate zilei de 8 martie.

Astfel, începând cu ora locală 11:00, şefa comisiei pentru drepturile femeilor din PE, Evelyn Regner, va răspunde în direct pe Facebook la întrebările despre egalitatea de gen în UE şi despre efectul pandemiei asupra inegalităţilor existente. Iar la prânz, Regner va participa la o altă dezbatere pe Instagram cu modelul şi activista poloneză Anja Rubik.

Editor : Adrian Dumitru

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă